ÖĞRETMENLİK YAPMAYI ÇOK ÖZLEDİM

ÖĞRETMENLİK YAPMAYI ÇOK ÖZLEDİM

İstanbul Sultangazide Mehmet Öztoprak İlköğretim okulunda sözleşmeli öğretmenlik yaptığı sırada beyninde tümör oluşmasının ardından tedavi için fazla izin alınca işine son verilen İnegöllü öğretmen Elif Bilgehan Âşık, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇubukçuR

Kendisini Öğrencilerine Adayan Ancak Beynindeki tümörün tedavisi için fazla izin kullandığı gerekçesiyle sözleşmesi fesh edilen Elif Öğretmen;

ÖĞRETMENLİK YAPMAYI ÇOK ÖZLEDİM

İstanbul Sultangazide Mehmet Öztoprak İlköğretim okulunda sözleşmeli öğretmenlik yaptığı sırada beyninde tümör oluşmasının ardından tedavi için fazla izin alınca işine son verilen İnegöllü öğretmen Elif Bilgehan Âşık, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçuya seslenerek, “Öğretmenlik yapmayı çok özledim. Mesleğini yapmak istiyorum.” dedi.

İnegöl de oturan ve İstanbul’da sözleşmeli öğretmenlik yapan 30 yaşındaki Elif Bilgehan Âşık, beyninde tümör oluşmasının ardından tedavi için fazla izin alınca işine son verildi. İstanbul Sultangazi’de Mehmet Öztoprak İlköğretim Okulu’nda 2.5 yıl sözleşmeli öğretmenlik yapan Elif Bilgehan Aşık, geçen mart ayında beyinde tümör olduğu tespit edilince tedavi görmeye başladı. Ancak, 42 gün rapor alan Elif öğretmen, sözleşmeli olduğu ve rapor süresi 30 günü geçtiği için görevine son verildi. Hayatını öğrencilerine adamak istediğini söyleyen Elif öğretmen, şiddetli başağrısı için doktora gittiğinde beyninde tümör olduğunu öğrendiğini belirtti.

Okula Gittiğinde Öğrendi

Öğrencilerinden uzak kalacağı için çok üzüldüğünü kaydeden Elif Bilgehan Aşık, “Tedavi olmam gerekliydi. Geç kalamazdım. Artık felç başlamış, denge kaybı oluşmuş, ayakta duramaz haldeydim. Tedavi süresince doktorlar rapor verdi. Raporum 30 günü geçtiği için öğretmenliğim fes edildi. Raporum bittiğimde okula gittiğimde öğretmenlik yapamayacağım, sözleşmemin fesih edildiği okul müdürü tarafından bana bildirildi” dedi. Öğretmenlik görevine son verildikten sonra geçen temmuz ayında evlendiğini ve balayının üçüncü günü felç geçirdiğini anlatan Elif Bilgehan Aşık, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya seslenerek, “Ben öğretmenlik yapmayı çok özledim. Mesleğimi yapmak istiyorum” diye konuştu.

Bugün ne çiçek, ne mektup var

Öğretmenler günü ile ilgili soru sorulunca duygulanan Elif öğretmen şöyle konuştu: “Önceden öğrencilerim bana çiçek getirirler, mektup yazarlardı. Ama bugün ne çiçek getiren, ne de bir mektup yazan öğrencim var. Kadrolu öğretmenler her türlü haklardan yaralanırken, biz sözleşmeli öğretmenler maalesef hiç bir haktan yararlanamaz hale geldik. Benim gibi Yozgat’ta öğretmenlik yapan ve kan kanseri (lösemi) olan Metin Kurt da benimle aynı durumda. Onun da sözleşmesi fesh edildi ve halen hastanede tedavi görüyor. Yetkilerden ve Sayın Nimet Çubukçu’dan, 4/B yasası ile ilgili düzenlemeleri bir an önce yapmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07