?OHAL´de Anayasa Yapılamaz?

?OHAL´de Anayasa Yapılamaz?

Olağanüstü Hal´de Anayasa yapılamayacağını öne süren Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Sekreteri Kemal Torun, Olağanüstü Hal´de bizlerin, halkımızı aydınlatmamız için yapacağımız her türlü propaganda ve eylemler yasaklanmıştır. Onun için ?Hayır´ diyoruz

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Kemal Torun, yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOPLUM KUTUPLAŞTIRILIYOR

Konu ile ilgili konuşan İlçe Sekreteri Torun, ?Bölgemizde çok ciddi olaylar, çatışmalar ve kutuplaşmalar yaşanmaktadır. Bu olaylar Büyük Ortadoğu Projesi´nin(BOP) bir sonucudur.Emperyalist ülkelerin Ortadoğu´daki yer altı ve yerüstü kaynaklarını sömürmesi planıdır.Maalesef ki; bu olumsuzluklar ülkemizi de sıçramıştır. Suriye´de çatışmalarda ve ülkemizdeki terörle mücadelede çok sayıda şehit veriyoruz.Yüreğimiz kan ağlıyor.Ekonomik göstergeler her gün kötüye gidiyor.Enflasyon ve döviz yükselişi bir türlü önlenemiyor.Halk yoksullaşırken, işsizlik oranları hızla artıyor.Halkımızın birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde hükümetimiz bu olumsuzlukları giderecek, tedbirleri almayıp içeride ve dışarıda güvenliği sağlayacağı yerde Anayasa değişikliği ile toplumu kutuplaştırıp gerilimi artırıyor.?

?HAYIR? DİYORUZ

?Anayasalar nasıl yazılırsa yazılsın önemli olan kanunlarla herkesin kendine verilen bu kanunların verdiği yetkilere uygun davranmasıdır. Çünkü yazılı metinler savaşları ve çatışmaları durduramaz. Yoksulluğu ve işsizliği bitiremez.Bunlar doğru yönetimle düzeltilebilir.Olağanüstü Hal´de Anayasa yapılamaz; çünkü halk değişiklik konusunda aydınlatılamaz.Olağanüstü Hal´de bizlerin, halkımızı aydınlatmamız için yapacağımız her türlü propaganda ve eylemler yasaklanmıştır. Yandaş medyada düşüncelerimizi ifade edemediğimiz için de halkımız bu konuda aydınlatılamıyor. Yeni Anayasa´da Yasama-Yürütme ve Yargı tek elde toplandığı için bu bir rejim değişikliğidir, diktatörlük oluşturur, dünyada bunun örnekleri çoktur.Onun için ?Hayır´diyoruz.Getirilen teklifte hükümetin, Meclisten güvenoyu alma sorumluluğu yoktur.Gensoru ve denetim mekanizmaları olmadığı için bütçe denetim dışı ve keyfi uygulamalara açık olduğu için ?Hayır´diyoruz.Gazi Meclisimizde Milletvekilleri üzerine uygulanan baskılarla, boş kâğıda imza attırıldığı için, yine baskıyla açıktan oy kullandırıldığı için Anayasa baştan çiğnendiği için bu Anayasaya ?Hayır´diyoruz. İnsanlarımızın, fikri hür, vicdanı hür yaşamaları, kendi iradelerini ve düşüncelerini savunabilmeleri için bu Anayasa değişikliğine ?Hayır´diyoruz.Tüm halkımızın ?Hayır´lı bir geleceği için ?Hayır´diyoruz.?

MUMCU VE OKKAN ANILDI

?Ayrıca, 1993 yılında hain bir terör saldırısında şehit edilen basın şehidiUğur Mumcu´yu ve 2001 yılında hain bir pusuda şehit verdiğimizDiyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan´ı ve diğer şehitlerimizi saygı ile anıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00