www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okan Güler Güven Tazeledi

Okan Güler Güven Tazeledi

5. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştiren İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği´nde Başkan Okan Güler güven tazeledi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen genel kurul öncesi Bilal Şenel divan başkanlığına, Hüseyin Özdemir ve Bilal Peker ise divan üyeliklerine seçildi.

 

ÜÇ BUÇUK YILDA BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Seçim öncesi bir konuşma gerçekleştiren İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İMOS´ta 3,5 yıl başkanlık yaptığını ve bu süre zarfında birçok projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, ?Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen İTSO seçimlerinin ardından teveccühlerinizle başkan seçilmemizin ardından görevi Başkan vekilimiz olan Okan Güler kardeşimize devretmiştik. İnşallah bundan sonra Okan Güler başkanlığında yeni yönetim kurulu yeni projeler üretecekler ve bundan önce olduğu gibi İnegöl Mobilya sanayisine katkı vermeye çalışacaklar. Biz de İTSO olarak elimizden gelen desteği bu projelere vermeye devam edeceğiz. İMOS başkanlığına seçildiğimiz ilk günden bu yana yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla İnegöl´ümüze, şehrimize, ülkemize katkı sağlayacak projeler üretmeye çalıştık. Yönetim kurulumuz çok ciddi bir destekle ve çalışma azmi ile uzun süre çalışma yapma gayreti içinde olarak hizmet ettiler. Bundan sonra da inşallah böyle olmaya devam edecek. Burada şahsi, menfaat çıkar ilişkisi zaten yok, aksine bazı şeyleri yönetimin taşıması gerekiyor. Hizmet için geldik, hizmet için vardık. Bize de bu imkânı sağladınız. İnşallah yeni yönetim de bunu devam ettirecek? dedi.

 

İMOS EN ÖNEMLİ STK´LARDAN BİRİ

İMOS´un İnegöl´ün en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Uğurdağ ?Kentimiz mobilya ile yaşayan bir kent. İMOS´ta bu sektörün derneği. Bu sebeple İMOS İnegöl´ün ve sektörümüzün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir? diye konuştu.

 

ÇITAYI DAHA YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yavuz Uğurdağ´ın ardından söz alan İMOS Başkanı Okan Güler İMOS´un 2010 yılının son günlerinde kurulduğunu ve 2018 sonu itibari ile 9. Yaşına girdiğini belirtti. Başkan Güler, ?Kurulduğu günden bu yana Türk Mobilya sektörü ve Türk mobilya sektörünün en önemli merkezi olan İnegöl için projeler üreten derneğimiz her geçen gün siz kıymetli üyeleriyle beraber büyüdü ve şu an 215 üyesiyle Türkiye´nin en fazla üyeye sahip mobilya sanayicileri derneği olarak faaliyetlerine devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana görev alan tüm başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri İnegöl mobilya sanayisi daha ilerilere gitsin, ihracatı artsın, tanınırlığı artsın amacıyla projeler üretti ve uyguladı. Hepsinin çok büyük emekleri geçti. İşlerine ayırmaları gereken mesailerini derneğimize ayırdılar. Buradan eski başkanlarımız Mesut Baysal, Mustafa Akyol ve Yavuz Uğurdağ´a ve tüm yönetim kurulu üyelerine tekrar teşekkür etmek isterim. Şahsımda; Nisan 2018 de Başkanımız Yavuz Uğurdağ´ın görev değişikliği sebebiyle İMOS Başkanlığından ayrılmasının ardından bu göreve yönetim kurulu arkadaşlarımın teveccühü ile layık görüldüm. Şimdi ise yeni bir yönetim kurulu, yeni projeler ve yeni bir heyecanla göreve talip oldum. 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan görev süremizde bize düşen ise bizden önce yapılan projelerle bize emanet edilen bu görevi daha ilerilere taşıyarak bizden sonra gelecek arkadaşlara görevi hakkıyla teslim etmek olacak. Bu süre zarfında yönetim kurulu üyelerimin ve tüm dernek üyelerimin desteğine ihtiyacımız var. Hep beraber İnegöl Mobilyası için çalışacağız, üreteceğiz ve kentimize, ülkemize fayda sağlayacağız" şeklinde konuştu.

 

YÖNETİM OY BİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ

Okan Güler´in konuşmasının ardından derneğin faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir ve gider tablosu okunarak oy birliği ile kabul edildi.Yapılan seçimle Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Okan Güler, Fatih Bayram, Ergün Topal, Osman Aybil, Suat Aras, Serdar Ayaz, İbrahim Tanhan, Mustafa Yaşa, Taner Mollaer, Mesut Tahirler, Fikret Alan, Mesut Aydın, Yavuz Uğurdağ, Fatih Üner, Nuri Orhan, Turgay Yılmaz, Münür Cura, Metin Demirtaş, Hasan Varlı, İsmail Kaplan ve Erdoğan Karabacakoğlu.

 

YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELER

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Okan Güler şunları söyledi ?Bildiğiniz gibi derneğimiz bundan önceki yıllarda İnegöl´de hatta Türkiye´de ilk olan projeleri hayata geçirdi. I´m Design, İnegöl Dünya İle Buluşuyor ve İnegöl Mobilyası Yıldızları projelerimizi her yıl gerçekleştirdik ve bundan sonra da nasipse yapmaya devam edeceğiz. Eğitim faaliyetlerimiz artarak devam edecek.Önceki dönemlerde temelleri atılan İnegöl Mobilyası Garanti Markası projesinin hukuksal alt yapısını tamamlamıştık. Mobilya üretim aşamasına dair uygulama esaslarını da tamamladık. Yeni dönemde inşallah lojistik ve satış uygulama usul ve esaslarını da tamamlayıp projemizi siz kıymetli üyelerimizle paylaşacağız. Bu proje ile İnegöl Mobilyası markasının itibarının arttırılması ve müşteri nezdinde yaşanan tüm sıkıntıların kurumsal bir alt yapı ile çözülmesini hedefliyoruz.İnegöl mobilyacısının en önemli gündem maddelerinden biri olan ve Başkanımız Yavuz Uğurdağ tarafından süreci başlatılan Yeni Fuar Alanı projemizi inşallah tek bir ses olarak daha güçlü bir iradeyle tüm tarafların desteğini alarak yürütülmesine ve İnegöl´e kazandırılmasına dair çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi dernek olarak daha önce bir UR-GE projesi yapmıştık. Şu an 25 firmadan oluşan proje grubumuz ile firmalarımızın ihracatının artması ve rekabet güçlerinin arttırılmasına dönük projelerimize devam ediyoruz. İnşallah yeni dönemde bir URGE projesi daha başlatacağız.Hepinizin malumu çağımız sosyal medya ve internet çağı. Bizlerde çeşitli projelerle bu mecrada yoğunluğumuzu arttıracağız. Bu kapsamda faaliyette olan ve takipçi sayısının 20 binin üzerinde olan instagram ve facebook sayfalarından üyelerimizin daha fazla fayda almasını sağlayacak projeler yapacağız.Eğitim faaliyetlerimiz bu dönemde artarak devam edecek. Hem beyaz yaka hem mavi yaka personele hem de işverenlere dönük nitelikli eğitimlerimiz olacak" dedi.

 

Başkan Okan Güler´in konuşmasının ardından bir önceki dönem görev alan yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi takdimi yapıldı ve dilek ve temennilerin ardından kongre sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29