Okçuluk Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Okçuluk Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Sihirli Değnek Eğitim ve Danışmanlık Derneği, gençlerin ve çocukların maddeden uzak durması, yeni bir sporla tanışması ve okçuluğun yaygınlaştırılması amacıyla okçuluk eğitim merkezini hizmete açtı.

Okçuluk malzemelerinin kurum tarafından karşılandığı merkezde gençler ve çocuklar, antrenör eşliğinde güvenli bir ortamda yeni bir sporla tanışacak ve iller arası turnuvalarda yer alma fırsatı bulacaklar.

 

OKÇULUK HİÇ BİR FİZİKSEL ENGEL TANIMAZ

Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Okçuluk Antrenörü ve Rehber Öğretmen Fatih Çelikbaş, “9 yaşından itibaren her insan okçuluk yapabilir. Bu yaştan sonra okçuluk ne yaş ne de fiziksel, hiç bir engel tanımaz. Fiziksel olduğu kadar zihinsel bir spordur. Okçu zihinsel ve fiziksel olarak dengeli bir duruş sahibidir. Engelsizdir; görme engelli, ayakta duramayan, hatta kolları olmayan kişiler bile okçuluk yapabilir. Okçuluk hiç bir fiziksel engel tanımaz. Rakipsizdir; okçuluk yapan sporcunun tek rakibi kendisidir. Okçu, sadece önceki atışından daha iyisini yapmak üzerine odaklanır” dedi.

 

‘EN İYİ OKÇU KENDİSİNİ YENENDİR’

Okçuluğun beden terbiyesi veren bir spor dalı olduğunu aktaran Çelikbaş, “Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hâkim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir. Okçuluk sporu her yaştan insan tarafından rahatlıkla yapılabilir. Stresle baş etmemize yardımcı olur ve eğlencelidir. Adaptasyon ve motivasyonu güçlendirir. Dikkatli ve duyarlı olmayı sağlar. Zorlukları yenmeyi öğretir. Kişiye her zaman kendisini geliştirmeyi öğretir. Başarıya ve kazanmaya konsantre eder. Kişinin kendi öz güvenini yükseltir ve ön plana çıkartır. Kişinin içindeki savaşçı yanını ortaya çıkartır. Okçu önemli başarıların altına imza atmayı hedefler. Amaçlı, planlı, düzenli ve bilimsel çalışmayı öğretir. Sabretmeyi ve sabırlı çalışmayı öğretir. Başarmak için ilk önce kendimizi aşmak gerektiğini öğretir. En iyi okçu kendisini yenendir. Sürekli mücadeleyi, pes etmemeyi ve hiç yılmama yetisini kişiye kazandırır. Kişinin zihinsel düşüncesiyle, fiziki hareketlerini olumlu yönde geliştirebileceğini öğretir. Doğru nefes almayı sağlar; doğru nefes alırken daha fazla oksijenin beyne akın etmesiyle beynin verimli çalışmasına sebep olur. Vücuda uzun süreli dayanıklılık kazandırır. Kalbin dakikadaki atım sayısını düşürür ve kalbi kuvvetlendirir. El-ayakların orantılı, doğru kullanılmasını sağlar. İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırır. Kas ve kemik yapısının zaman içinde zayıflamasını engellemesi özelliği ve hormon üretimine katkısıyla en etkin yaşlanmayı önleyici etkendir. Sporcular zor hastalanır, çabuk iyileşirler ve doğa şartlarına dayanıklıdırlar. Stresi kovar, psikolojik rahatlama sağlar. Sporcuların mutlu hissetmeleri yalnızca psikolojik değil aynı zamanda biyolojik etkiler sonucudur. Okçuluk, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Dikkat eksikliği olan öğrenciler için tavsiye edilen bir spordur” ifadelerini kullandı.

 

Çelikbaş ayrıca, hafta içi her gün saat 16.00-20.00 arası, hafta sonu ise saat 10.00-16.00 eğitim verildiğini belirterek kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Sihirli Değnek Eğitim ve Danışmanlık Derneği’ne kimlik fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile başvurmaları gerektiğini belirtti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24