www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okudukları kitaptan sınav olacaklar

Okudukları kitaptan sınav olacaklar

‘Mahmudiye İmam Hatip Kitap Okuyor' projesi kapsamında öğrenciler ve veliler, belirlenen kitapları okuyarak Aralık ayında sınava tabi tutulacaklar.

Proje kapsamında dün okul bahçesinde bir dersi kitap okumaya ayıran öğrenciler ve veliler, yoğun katılım ile projenin başarıya ulaştığını göstermiş oldular. Projeyi hayata geçiren Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuba Yavuz ise öğrencilerin 4, velilerin ise belirlenen 2 kitap üzerinden tabi tutulacağı bir sınav ile Aralık ayında projenin finalini yapacaklarını ve dereceye girenleri ödüllendireceklerini ifade etti.

 

2 AY SÜRECEK

Okul olarak ‘Mahmudiye İmam Hatip Kitap Okuyor’ adı altında bir kitap okuma kampanyası ve yarışması başlattıklarını belirterek açıklamalarda bulunan Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuba Yavuz, “İlk olarak bu kampanyayı öğrencilerimiz arasında başlattık. Çocuklarımız ‘Alkış Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy’, ‘Ayetlerin İniş Hikâyeleri’, ‘Deyim Mi, Demeyim Mi’ ve ‘Güzel Ülkem Türkiyem’ adlı 4 kitaptan sorumlu. Bu kampanyanın yalnızca öğrencilerimiz arasında sınırlı kalmasın istedik. Velilerimizi de bu işin içine katmayı planladık ve bunun sonucunda da bir seminer düzenledim. Seminer sonrasında da velilerimize yönelikte kitap okuma yarışması başlattık. Velilerimiz de ‘Hikâyelerle Esma-ül Hüsna’ ve ‘Peygamber Kıssaları’ adlı 2 kitaptan sorumlular. Kampanyamızın üçüncü aşaması olarak da 430 öğrencimizle ve velilerimizin de katılımıyla kitap okuma saati yaptık. Bugün dersimizin birini kitap okumaya ayırdık. Düzenlediğimiz yarışma 2 ay sürecek. 2 ay boyunca velilerimiz ve öğrencilerimiz kitaplarını okuyacaklar. Aralık ayında bir sınav yapacağız. Bu sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ve velilerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz” dedi.

 

KİTAP OKUMA ORANIMIZ BİNDE 1

Etkinliğin amacı ile ilgili konuşan Tuba Yavuz, “Türkiye’de kitap okuma oranları çok düşük. Dünya kıyaslamasında Türkiye 86’ncı sırada ve bunların içerisinde Libya, Nijerya, Malezya gibi Afrika ülkeleri, geri kalmış ülkelerinde gerisindeyiz. Avrupa’da 100 kişiden 21 kişi düzenli kitap okuyorken, Türkiye’de bin kişiden 1 kişi düzenli kitap okuyor. Biz artık kitap okumayı okulun dışında bir etkinlik haline getirmeyi çalışıyoruz. Kitap okumak sadece okulla sınırlı kalan ya da Türkçe öğretmenlerinin yapması gereken bir etkinlik değildir. Kitap okuma sevgisi okulda kazandırılan bir alışkanlık değildir. Ben de dâhil kime sorsanız ‘Kitap okuma sevgisini okulda kazandım’ demiyor. Biz okulda üzerimize düşen görevi tabi ki yerine getiriyoruz. Ben Türkçe öğretmeni olarak çocuklarıma en üst düzeyde kitaplar okutmaya çalışıyorum ama sevgi kazandırmak denirse aklımıza veliler geliyor. Veliler işin içine girmezse biz hiçbir şey yapamayız. Etkinliklerimiz sınırlı kalır. Çocuklara en fazla örnek olarak kişiler velilerimizdir. Bu yüzden onları da buraya toplayarak hep beraber kitap okuma kampanyası yaptık. Amacımız bir öğrencinin veya bir velimizin gönlüne değebilirsek ne mutlu bize.”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00