www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OKUL KANTİNLERİ DENETİM ALTINDA

OKUL KANTİNLERİ DENETİM ALTINDA

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de okul kantinlerini sıkı denetim altına aldı. Denetimler ilçedeki tüm okullarda sürüyor.

. Okulların açılmasıyla birlikte velilerin tedirginlik yaşadığı okul kantinleri de gözetim altına alındı. İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, kantinlerin kurallara uygun ve sağlıklı yiyecekler satıp satmadığını belirlemek için ilçedeki tüm okul kantinlerini sıkı denetim altına alırken, dün Samda İlköğretim Okulu’nda yapılan denetime katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen de tüm okulların denetleneceğini söyledi.

 

Denetimler sırasında bir açıklama yapan Başkan Şen, “Eğitime ve sağlığa önem veren bir belediye olarak, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin başladığı şu günlerde öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi açısından kantinlere yönelik denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizi; Zabıta Müdürlüğümüz ve Veteriner Hekimliğimiz işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. Her birinde 3 görevli arkadaşımızın yer adlığı 2 ekip halinde denetimlerimize çıkıyoruz. Bu denetimlerimizi; ilçemiz merkezindeki tüm okullarımıza yönelik yapıyoruz” dedi.

DENETİMLERDE NELERE DİKKAT EDİLİYOR?

Denetimlerde dikkat elden hususları da anlatan Şen, şöyle devam etti: “Denetimlerde; işyeri sahibinin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, ortam ve personel temizliği, açıkta gıda maddesi satılıp satılmadığı, ürünlerin son kullanım tarihleri, maddelerin gıda üretim belgelerinin olup olmadığı, satışa sunulan gıda maddelerinin etiket fiyatı, kantin mutfaklarında havalandırma ya da davlumbazın bulunup bulunmadığı, mutfağın sıcak su tertibatından, çöp kovasına kadar genel durumu, ‘Sigara içilmez’ uyarıcılarının olup olmadığı gibi konuları inceliyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; öğrencilerimizin daha hijyenik ortamlarda sağlıklı beslenmelerine olanak sağlamaktır. Bilindiği üzere; tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyabiliyor. Öğrencilerimizin pek çoğunun da kantinlerden bu ürünleri aldığını göz önüne alırsak, öğrencilerimizin sağlığı kantincilere emanet demektir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri açısından kantinlerin hem temizlik yönünden hem de buralarda satılan gıda maddeleri açısından son derece düzenli olmaları gerekir. Yaptığımız denetimlerde de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda okulların açılmasıyla başladığımız denetimlerde; sağlığı olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtiyor, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36