www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OKUL SPORLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

OKUL SPORLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa' hedefiyle merkeze uzak ilçelerde de çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetlere imza atmaya devam ediyor.

Bursa’da her alanda yapılan yatırımlarla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle merkeze uzak ilçelerde de çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Harmancık Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Harmancık Okul Sporları Şenliği’ ilçede coşkulu görüntülere imzasını attı.

“HARMANCIK’TA ŞENLİK HAVASI VAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Harmancık Okul Sporları Şenliği’nin açılış töreninde, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle spora ve sporcuya önem veren çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa’nın tarihinden doğasına, turizminden ulaşımına kadar her alanda örnek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Harmancık’ta şenlik havası var. Spor kenti, sağlıklı kent Bursa’da güzel bir gün yaşıyoruz. Artık yerelde yenilik dönemi başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Harmancık’ın yanındayız. Kentin ekonomisinin gelişmesi ve bölgenin göç vermemesi için, sosyal, kültürel ve ekonomik olmak üzere tüm alanlarda gelişim ve kalkınmada Harmancık ve dağ yöresi kan kaybetmesin istiyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVAM EDECEK

Bu bölgede daha önce başlayan çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, hızlı gelişiyor kalkınıyor. Bursa’nın tarihine, doğal güzelliklerine sahip çıkıyoruz. Artık her alanda gelişme belediyelerle oluyor. Harmancık için de ne yapsak azdır. Bugüne dek yaptıklarımızla Türkiye’ye örnek olduk. Bugünden sonra da Harmancık’ın üretimine ve turizmine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZ GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Türkiye’nin ve Bursa’nın hedefleri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Türkiye iyi yolda. Bu noktada gençlerimiz de gözbebeğimizdir. Geleceğimizin daha sağlıklı, disiplinli, vizyon sahibi gençler olmalarını hedefliyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitimde ne sıkıntı varsa artık bizim sıkıntımız. Gençlerimizin idealist olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Gençlerimiz spor tesislerinden faydalansın, sporla buluşsunlar istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm masrafları karşılamaya hazırız. Yeter ki olimpiyatlara sporcular verelim” şeklinde konuştu.

HER YAŞTAN VATANDAŞ SPORA TEŞVİK EDİLİYOR

Başkan Altepe, sosyal projelerle günlük hayatın zenginleştirildiğini spor projeleriyle de her yaştan vatandaşın spora teşvik edildiğini belirterek, Büyükşehir Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile Bursa’nın spor kenti kimliğinin daha da güçleneceğini söyledi. Başkan Altepe, Ekim ayında geleneksel çocuk oyunları şenliği ile okul faaliyetlerinin başlatıldığını kaydederek, proje ile her öğrenciye kendi okullarında ders zamanları dışında da spor yapma imkânı sunulduğunu anlattı.

 

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00