OKUL SÜTÜ YİNE HASTANELİK ETTİ

OKUL SÜTÜ YİNE HASTANELİK ETTİ

İnegöl'de 2 öğrenci daha okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanarak hastanelik oldu. Süt içmek istemeyen 10 yaşındaki iki öğrenciye öğretmenlerinin ‘Gözümün önünde içeceksiniz' diyerek sütü zorla içirdiği iddia edildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yurt genelinde başlattığı ‘Okul Sütü’ projesi, öğrencileri hasta etmeye devam ediyor. Ülke genelinde büyük skandala yol açan sütlerden daha önce de İnegöl’de rahatsızlanan öğrenciler bulunurken, Alanyurt İlköğretim Okulu’nda eğitim gören iki öğrenci dün okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanarak hastanelik oldu.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE İÇECEKSİNİZ”

Edinilen bilgilere göre; Alanyurt İlköğretim Okulu’nda öğle tatiline çıkarken kendilerine dağıtılan sütü içmek isteyemeyen 10 yaşındaki Nisanur Doğru ve arkadaşı Tuğçe Gürbüz’e (10) öğretmenleri benim gözümün önünde içeceksiniz sütleri dedi. Bunun üzerine sütleri içen öğrenciler öğle tatilinde evlerine gittikten bir süre sonra mideleri bulunmaya başladı. Aynı zamanda akraba olan iki öğrenci istifra etmeye başlayınca durumdan şüphelenen aileleri endişelenerek, durumu 112 Acil servise bildirdi. İçtikleri okul sütünden dolayı rahatsızlanan iki öğrenci, olay yerin gelen 112 Acil servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil servise getirildi.

Acil serviste gerekli muayeneden geçirildikten sonra serum tedavisi uygulanan iki öğrenci, bir müddet müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24