www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OKULLAR KROSTO YARIŞTI

OKULLAR KROSTO YARIŞTI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İnegöl okullar arası Kros İlçe Birinciliği yarışmasında 24 takımdan 150 öğrenci İnegöl´ü ilde temsil etme adına mücadele etti.

 

Hikmet Şahin Kültürparkı´nda düzenlenen yarışlara ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, ?Bugün İnegöl´de Kros İlçe Birinciliği müsabakaları yapıldı. Kız ve erkeklerde yıldız ve gençlerde müsabakalar yapıldı. Toplamda 24takımdan yaklaşık 150 sporcumuz performans sergilediler. Ferdi derece alanlar da var. Bu yarışların önemi şudur; burada dereceye giren öğrenciler ili Türkiye Şampiyonası´nda temsil etmek üzere yarışmalara katılacakları. Geçen sene kızlarda Bursa´yı ilçemiz temsil etmişti. Erkeklerde de İmam Hatip´ten ve Spor Lisesi´nden birkaç öğrencimiz vardı. İnegöl genelde atletizm ve krosta Türkiye´de derece yapan sporculara sahip. Türkiye şampiyonlarımız var. İnşallah bu sene de yüksek katılımlı dereceler bekliyoruz. Başarılı olan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerine ve okul müdürlerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra çok daha güzel yarışmaları birlikte izleyeceğiz? dedi.

 

YILDIZ KIZLAR

6 takım ve 37 sporcunun yarıştığı 2000 metre yıldız kızlar kategorisinde oluşan ferdi sıralamada; Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Ebrar Bayram birinci, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu´ndan Merve Aslantaş ikinci, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu´ndan Nihal Özgür üçüncü, Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Merve Durak dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, Huzur Ortaokulu üçüncü, Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

YILDIZ ERKEKLER

10 takım ve 56 sporcunun yarıştığı 3000 metre yıldız erkekler kategorisinde oluşan ferdi sıralamada; Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Berkay Budak birinci, Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Azat Karasu ikinci, Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Ömer Kepek üçüncü, Sezai Karakoç Ortaokulu´ndan Murat Adakanlı dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise Sezai Karakoç Ortaokulu birinci, İstaşKentaş Ortaokulu ikinci, Hacer Salih İ.H. Ortaokulu üçüncü, Kocatepe Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

GENÇ KIZLAR

3 takım ve 24 sporcunun yarıştığı 3000 metre genç kızlar kategorisinde oluşan ferdi sıralamada; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Azime Alan birinci, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Meliha Vahapoğlu ikinciş, Spor Lisesi´nden Meryem Çağrı üçüncü, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Ayşenur Kartal ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Spor Lisesi ikinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

 

GENÇ ERKEKLER

5 takım ve 33 sporcunun yarıştığı 5000 metre genç erkekler kategorisinde oluşan ferdi sıralamada; Spor Lisesi´nden Yunus Emre Akkuş birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden AdemDerebaşı ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Recep Şimşek üçüncü, Spor Lisesi´nden Ümit Sancak ise dördüncü oldu. Takım sıralamasında ise; Spor Lisesi birinci, aynı puanla Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Dörtçelik M.T.A.L. üçüncü, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00