www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okullar bugünde tatil

Okullar bugünde tatil

Son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kalan İnegöl’de eğitime ara verildi. Dün İnegöl genelinde okulların tatil edilmesi ile başlayan kar tatili bugün de devam edecek.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, İnegöl’de eğitime ara verildi. Önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle dün İnegöl genelinde okullar tatil edildi. Devam eden kar yağışı nedeniyle İlçe Kaymakamlığı tarafından okullar bir gün daha tatil edildi. Okulların tatil edilmesi ile birlikte 52 bin öğrenci ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 öğretmen tatil yapacak.

 

Yollar açık tutulmaya çalışılıyor

Konuya ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte basın açıklaması düzenleyen İlçe Kaymakamı Aziz İnci, “İlçemizde dün itibariyle başlayan yağış, akşam saatlerinde yoğun kar yağışına dönüşerek, ulaşımı olumsuz etkilemiştir. Yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Belediyemiz, Karayolları ve Özel İdare ekipleri ile işbirliği içerisinde çalışıyor. Burada amacımız yolların açık tutulması hem de acil durumlarda gerekli tedbirleri alarak, bu yoğun kar yağışından vatandaşlarımızın etkilenmemesi sağlamak.” dedi.

 

Dün okullar tatil edildi

Dün sabah saatlerinde yoğun kar yağışı dolayısıyla okulları tatil ettiklerini kaydeden Aziz İnci, “Ancak bu tür tedbirlere rağmen özellikle köylerden taşımalı merkezi dediğimiz okullarımıza hatta ilçe merkezindeki bazı kurumlara öğrencilerin ulaşması zor olmuştur. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare etmek suretiyle bugün sabah saatlerinde ilk ve orta dereceli okulları, Halk Eğitim Merkezine bağlı kurslarımızı bir de rehabilitasyon merkezi öğrencileri için okullarımızı bir gün süre ile tatil ettik.” şeklinde konuştu.

 

Hava şartlarına göre şartlar değişebilir

Kar yağışının devam etmesi nedeniyle yarında (bugün) okulları tatil ettiklerini ifade eden Aziz İnci, “Bu tatil kararı ilk ve orta öğretim okulları, Rehabilitasyon, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrencileri kapsıyor. Bir gün sonraki gün için değerlendirme yapılacak. Perşembe günü için her hangi bir karar alınmadı. Hava şartlarına göre şartlar değişebilir.” diye konuştu.  

 

Köy yolları açık tutuluyor

Kapanan köy yolları var mı? Sorusuna Aziz İnci, “Hem Karayolları hem de İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Köy yolları açılıyor ama takdir edilirsiniz kar yağışı devam ediyor. Köy yolları başta olmak üzere bütün yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Ekipler çalışıyor. Acil bir vaka ihbarı gelmesi durumunda bunlara öncelik veriliyor.”

 

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29