www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OKULUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ

OKULUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ

Kocatepe İlk ve Ortaokulunda eğitim gören ilkokul öğrencilerinin Yeni Mahalle’de yapılan yeni okula aktarılacak olması, velileri sokağa döktü.

 

Kocatepe İlk ve Ortaokulu eğitim gören ilkokul öğrencilerinin Yeni Mahalle’de yapılan yeni okula aktarılacağının açıklanmasının ardından, okul velileri sokağa döküldü. Dün Kocatepe ilk ve ortaokulu önünde eylem yapan veliler, öğrencilerini asla başka bir okula göndermek istemediklerini belirterek kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istediler.

 

“KAPIMIN ÖNÜNDE OKUL VARKEN, 3 KİLOMETRE UZAĞA GÖNDERİYORLAR”

Okul önünde toplanıp basın açıklaması yapan veliler, alınan bu karara tepki gösterdi. Öğrenci velisi Haydar Kızılveren, “Bize söz verdikleri halde yıkılan bina yerine anaokulu yapılacağını öğrendik. Milli eğitim bize yeni bir ilkokul sözü vermişti. Bunu tüm veliler biliyor. Fakat şu anda Yeni Mahalle’de yapılan okula çocuklarımızı gönderiyorlar. Bu bize büyük bir külfet oluşturmaktadır. Servis parası ödemek zorunda kalacağız. Yıkılan okulun yerine yeni bir ilkokul yapılırsa çocuklarımız uzak bir okula gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Burada herhangi bir art niyet söz konusu değildir. Kapımızın önünde olan bir okulu kimse başka bir yere nakledemez. Bu duruma tüm veliler karşı çıkıyor. Biz çocuklarımızın farklı bir yere götürülmesini istemiyoruz. Yıkılan binanın yerine yeniden ilkokul yapılmasını istiyoruz. Onun için eğer istediğimiz gerçekleşmezse üst mevkilere kadar çıkacağız. Burada binin üzerinde öğrenci var. 2-3 kilometre uzağa öğrencilerimizi götürecekler. Kapımızın önünde okul varken ben servis parası ödeyip çocuğumu başka okula göndermem. İmkan varken bunu yapmayız. Yapılacak birşey olmasaydı biz bunu kabul ederdik. Ancak şu anda anaokulu para getirdiği için yapacaklar ve bizim çocuklarımızı başka yere gönderecekler” dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM SÖZÜNÜ TUTSUN

Özlem Gürbüz isimli veli ise, İlçe Milli Eğitimin kendilerine verdiği sözü yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. “Buraya ilkokul yapılacaktı” diyen Gürbüz, “Bizim ilkokula ihtiyacımız var. Ama şimdi iki mahalleyi de birleştirip farklı bir okula götürmek istiyorlar. Verilen söz yerine getirilsin. Çocuklarımız küçük. Durumumuz ortada. Biz servis ücreti ödeyemeyiz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sözünü tutsun ve gereğini yapsın. Bizim zaten anaokulumuza var. İlkokul daha önemli biz ilkokul yapılsın istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDERMEM”

5 yaşındaki çocuğunu okula kendisinin getirdiğini belirten Nazife Karaca, “Ben çocuğumu uzak bir okula götüremem ve bu kararımın da sonuna kadar arkasındayım. Çocuğumu kesinlikle okula göndermem” diye konuştu.

 

“HER MAHALLEYE OKUL SÖZÜ NE OLDU”

Okul velilerinden Ayşe Zengin de gerekirse ikinci dönem öğrencilerini sınıflarına kendilerinin getireceğini belirterek; “Bizi zorla sınıftan çıkartmaları gerekir. Biz buraya yeni okul istiyoruz. Öğretmenlerimizden de kesinlikle ayrılmak istemiyoruz. Koskoca Yunus Emre Mahallesi’nde bir okul olmayacak mı? Biz okul istiyoruz. Her yeni mahalleye bir okul sözü nerde?” dedi.

 

Mahallelerinde anaokulu yerine ilkokul ihtiyacı olduğunu dile getiren Diyanet Barış da “Gerekirse on öğrenci ile doldururuz sınıflarımızı. Gerekirse Milli Eğitim Müdürlüğüne gideriz” dedi.

 

SERVİS ÜCRETİ ÖDEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

Yasal olarak öğrencilerin evlerine en yakın okula gitmeleri gerektiğini kaydeden bir başka veli Kurtuluş Zerey, “Bizim öğrencilerimizi buradan alıp uzak bir okula götürmek yasal mıdır? Biz bunu istemiyoruz. Yasal olarak da götüremezler zaten. Ayrıca oraya yapılan anaokulun ilkokul olarak dönüştürülmesini istiyoruz. Bu şekilde en azından yoğunluğun azaltılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz taşınırsa herkes etkilenecek. Servis ücreti ödemek zorunda kalacağız. Bizim telaşımız çocuklarımız mevcut öğretmenlerimiz ile devam etsinler” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ HİÇBİR YERE GİTMEYECEK

Mine Yılmaz Zerey isimli öğrenci velisi de evlerinin yanında okul varken çocuklarının başka bir okula gitmesini istemediklerini söyledi. “Asgari ücretle geçiniyoruz ve birde servis parası ödemek zorunda kalacağız” diyen Zerey, “Kendimiz götürüp getirmemizde mümkün değil. Öğretmenlerimizin de değişmesini istemiyoruz. Bu konu çocuklarımızın psikolojisi açısından da, maddi açıdan da çok önemli. Çok uzak bir okula çocuklarımızı göndermek bizim için çok zor. O yüzden biz buradayız ve öğrencilerimizde hiçbir yere gitmeyecek” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19