www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okyanus Kolejinden Anlamlı Proje

Okyanus Kolejinden Anlamlı Proje

Sürekli yeni ve etkili projelerle dikkatleri üzerine çeken Okyanus Koleji bir güzel projeye daha ev sahipliği yaptı. Okyanus Kolejinde "Tarihimize Yolculuk" projesi kapsamında "Turgut Alp ve İnegöl´ün Fethi" isimli program gerçekleştirildi.

Okyanus Koleji çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasında Fen ve Anadolu Lisesi müdürü Orhan Toker, Vatan Sevgisinin önemine vurgu yaparak; ?Bugün sokakta kimi çevirseniz Türkiye´yi, Cumhuriyeti, Atatürk´ü sevdiğini söyler ama bu kadarının yetmediği apaçık ortada. Demek ki Vatan sevgisi başka bir şey, Vatanı bir başka türlü sevmek gerekiyor. Vatan sevgisi; ona özel bir değer vermek, onu özel bir yerde konumlandırmaktır, onun için kararlı ve cesur bir duruştur; geçmişe saygı, geleceğe ise inançlı bir güvendir. Geçmiş ve geleceğin arasındaki bugünde ise anlamak, sahip çıkmak, sorumlu hissetmek, korumak ve yüceltmektir. Vatanı sevmek aşık olmak gibi ciddi bir şeydir; başka sevgilere benzemez. Vatan uzaktan sevilmez, Vatan yemek sever gibi, renk sever, kıyafet sever gibi, takım tutar gibi sevilmez. Vatan tektir, birdir, vazgeçilmezdir, taviz verilmezdir, hiçbir şeyle kıyaslanamaz, yerine hiçbir şey konulamaz. Maldan mülkten, paradan puldan, candan canandan her şeyden geçilir, vatandan geçilmez. Büyük önderimiz; ?Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür." diyerek bu konunun ölçüsünü çizmiştir.?  İfadelerini kullandı.

Programda İnegöl Okyanus Koleji genel müdürü Erdoğan Kızmaz ise, ?Şanlı Türk tarihinin bağrından pek çok kahraman çıktı. Bu mümtaz kahramanlardan biri de Turgut Alp´tir. Tarih bilincimizi ve geçmişimizi unutmamalıyız.  Tarihini bilmeyen ve unutan milletlerin geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceklerdir.? İfadelerini kullandı.

Okyanus Koleji Tarih öğretmeni Arzu Turanlı, Turgut Alp´in hayatını, katılmış olduğu savaşları, İnegöl´ün fethini ve Osman Gazi ile olan dostluğunu anlattı.

Programda Turgut Alp ve İnegöl´ün Fethine dair video gösterimi de yapıldı. Programın sonunda "Barış Pınarı Harekatı´nda ki Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla programa katılan öğretmen ve öğrencilerle beraber asker selamı verildi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71