www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okyanus´ta Bursluluk Sınavı

Okyanus´ta Bursluluk Sınavı

İnegöl Özel Okyanus Koleji, 13-14 Ocak tarihleri arasında bursluluk sınavı gerçekleştirecek.

İnegöl Özel Okyanus Koleji Müdürleri Mehmet Baştürk ve Erdoğan Kızmaz, dün konu ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

İNEGÖL´DE EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRDIK

Toplantıda konuşan İnegöl Okyanus Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk, ?2018´in ilk günlerindeyiz, eğitim-öğretim döneminde birinci dönemin bittiği, ikinci dönemin hazırlıkların yapıldığı günlerdeyiz. Okyanus Koleji olarak 1,5 yıl önce İnegöl öğretimine katkı sağlamak amaçlı İnegöl´de eğitim adına var olan değerleri daha güzel hizmet etmek için ekip arkadaşlarımızla beraber, güzel bir heyecan farklı bir rekabet ve özel okullar arasındaki kaliteyi arttırmak için özel bir çalışma ortamı içerisindeyiz. Okyanus Koleji olarak amacımız daha iyiyi, daha güzeli, daha kaliteyi yakalamaktır. Hem personel hem öğretmen hem yönetici hem de araç gereç ve donatım adına çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki bu çalışmalar İnegöl´de eğitim adına bu dönem ve önümüzdeki yıllarda farkındalık ortaya koyacaktır. İnegöl´de daha kaliteli öğrencinin yetişmesi konusunda Okyanus Koleji üzerine düşen görevi yapacaktır. Ben bu vesile ile yeni yılın yine İnegöl´ümüze güzel, Türkiye´mize, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. 1. dönemin son günlerinde 15 günlük sömestre tatili sonrasında tekrar 2. dönem çalışmalarına eğitim alanında yeni projelere, yeni adımlarla çalışmaya devam edeceğiz. Malumunuz özel okullarda bursluluk sınavı yapılmaktadır. İnegöl Okyanus Koleji olarak 13-14 Ocak günü okulumuzda sınav yapacağız. Bu konu hakkında Erdoğan Bey size detaylı bilgi verecektir? dedi.

TÜM ALANLARDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNİ İSTİYORUZ

Okyanus Koleji İlköğretim Müdürü Erdoğan Kızmaz ise, ?Bizler İnegöl Özel Okyanus Koleji olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında, İnegöl eğitimine merhaba dedik. Amacımız İnegöl eğitimine daha da katkı koymaktır. Ama bunun yanında Okyanus Kolejlerinin farklılığını, öğrenci yetiştirmedeki vizyon ve hedeflerini İnegöllü öğrencilerimizde buluşturmaktı. Sonuçta bütün okullar öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan kurumlardır. Milli ve manevi değerleri olan, ülkesini ve vatanını seven, bayrağının dalgalanmasından her zaman onur duyan nesiller yetiştirmek, ülkemizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın temel amacıdır. Bizler İnegöl Okyanus Koleji olarak İnegöl eğitimi ile buluşurken bunun dışında neyi hedefledik, Özel Okyanus Koleji´nin öğrenci yetiştirmedeki temel 1. nedeninde tabii ki yetenek yönelim sistemi anlamında yani 40 saatlik bir eğitimin 10 saatini öğrencilerin yeteneklerini geliştirici bir eğitime ayırması geliyor. Bunda öğrencilerimizin sadece müzik dersi ile kalmıyoruz, müziğin kendi arasında gitar, piyano, vurmalı çalgılar gibi bölümlere bölerek çocuğun yeteneklerini keşfedilmesini yine sportif faaliyetlerde çocuğun bütün spor alanlarında yani yüzmeden badmintona, basketboldan voleybola, futboldan masa tenisine kadar bütün alanlarda kendini geliştirmesini esas olarak önemsiyoruz. Yine akıl oyunları ile beraber çocuklarımızın zekâ gelişmesine yardımcı oluyoruz ve bunu satrançla destekliyoruz. Yine İnegöl eğitimine ilk defa sunduğumuz Türkiye´de de yeni yeni bu yıl konuşulmaya başlanan kodlama ve robotik eğitimi okulumuz öğrencilerine bu imkânı sunduk. Hatta bir ay önce bununla ilgili Türkiye genelinde eğitim seminer okulumuzda düzenlenmişti. Yani burada amaç artık çocuklarımızın farklı düşünebilen yeteneklerini ön plana çıkartabilen öğrenciler yetiştirmek. Bunun yanında yabancı dil Okyanus Kolejleri olarak. Çünkü artık dünya insanı olmak dünyada var olabilmenin nedeni iyi bir dil bilmekten geçiyor. Biz de okul öncesinde ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinde çocuklarımızın yine 40 saatlik dersin 10 saatini, hatta ortaokul 5 sınıflarda 14 saatini yabancı dili ayırıyoruz.?

PROJE TABANLI EĞİTİM

?2 dilimiz var, çift dilli eğitim sistemi ile çocuklarımızı yine bu şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında proje tabanlı eğitime önem veriyoruz. Yani artık çocuklarımızı sitedeki apartman dairesindeki servisle okula gidip yeniden servisle apartman dairesine dönmesi şeklindeki hayatlarından kurtarmak istiyoruz. Ne yapıyoruz, çocukları bizzat sahaya indiriyoruz. Yani sınıfları biz artık dört duvar arasından çıkartıyoruz. Artık bizim için her yer sınıf? Yani tarla, bağ, bahçe, tepe, ova, deniz, baraj, hayvan ahırı pancar sökülen tarla, buzhane, soğuk hava depoları ve bütün bahçemiz bütün okul imkânları, mobilya fabrikaları diğer fabrikalar, tekstil fabrikaları her yer çocukların sınıfıdır dedik. Çocuklarımızı bu şekilde neden böyle yapıyoruz, çünkü yaşadıkları hayatı farkına varabilir nesillerin yetişmesini istiyoruz. Bunun yanında akademik çalışmaları önemsiyoruz, Çünkü akademik anlamda çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bildiğiniz gibi okulumuz İlkokulu´ndan Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi açarak istedik ki Türkiye´nin ve dünyadaki gelişime katkı görecek öğrenciler yetiştirelim. Yine biz geçen sene üniversite sınavında YGS İnegöl birincisi ve Türkiye 150´ncisi olan öğrencimiz bizim öğrencimiz Oğuzhan da şuanda zaten Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görüyor. Yani akademik anlamda da gelişim sağlıyoruz. Biz bu 4 niteliği bir öğrencide buluşmasını sağlıyoruz. Okyanus Koleji´nde her yönüyle düşünen sorgulayan araştıran öğrenciler artık çıkacaktır. Çünkü bize bunlar lazım. Bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler, Türkiye´nin ve dünyanın geleceğini 10 yıl sonrasını 15 yıl sonrasının nesli olacak. O zaman o nesli iyi bir nesil olarak yetişmeliyiz, biz bunu önemsiyoruz. Mehmet Baştürk müdürümün dediği gibi bursluluk sınavı yapıyoruz 13-14 Ocak´ta bunu yapmamızdaki amaç çocuklarımızın öğrenme durumlarını ve şu anki durumlarını tespit etmek istiyoruz.  Hem İnegöllü öğrencilerimize buluşmak istiyoruz, biz İnegöl ve Yenişehir´deki öğrencilere eğitim veriyoruz. Çünkü bizim Yenişehir´den 30 tane öğrencimiz gelip gidiyor. Oradaki öğrencilere de hitap ediyoruz. İnşallah 2016´da açıldık 2017´de bütün sosyal kültürel faaliyetler de İnegöl´de var olduk, başarılı çalışmalara imza attık. İnegöl birinciliklerimiz oldu. 2018 yılında da beraber inşallah yeni projelerimizle devam edeceğiz. Biz dediğimiz gibi projeyi önemsiyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00