www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Okyonus´ta satranç turnuvası

Okyonus´ta satranç turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlediği, ?Atatürk´ü Anma Satranç Turnuvası?geçtiğimiz hafta sonu İnegöl Okyanus Kolejinin ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

Anaokulundan liseye kadar öğrencilerine satranç eğitimi vererek;satranç eğitimini önemseyen, öğrencilerin özgüven ve farkındalık kazanımlarını elde etmesine olanak sağlayan Özel İnegöl Okyanus Koleji 6-14 yaş arası öğrencilerin katıldığı turnuvaya ev sahipliği yaptı.

Okyanus KolejiKapalı Spor Salonu´nda düzenlenen turnuvaya İnegöl, Bursa, Eskişehir ve Sakarya gibi çevre il ve ilçelerden çok sayıda öğrenci katıldı. 10 Kasım Cumartesi Sabah saat 09.30´da başlayan müsabakalar 11 Kasım Pazar günü saat 18.00´a kadar devam etti. Velilerin izleyici olarak katıldığı bu etkinlik yoğun ilgi gördü.

Karşılaşmaların sonunda 7 yaş ve altı erkekler kategorisinde Can Şimşek kızlarda Alara Uygun,8 yaş ve altı erkekler kategorisinde Yağız Kaan Erdoğmuş, kızlarda Ela Aslan, 12 yaş ve altı erkekler kategorisinde Arda Pekkul, kızlarda Alya Cansın Gökışık,16 yaş ve altı kızlar kategorisinde Dilara Bıçaklıoğluşampiyon oldular.

Özel İnegöl Okyanus Koleji Satranç Öğretmeni Okan Özdemir,yaptığı açıklamada ?Bugün Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ve ev sahipliği yapmış olduğumuz satranç turnuvasınauzaktan ve yakından katılan tüm sporculara ve onların ulaşımlarını sağlayan değerli velilere çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki aşama olarak okulumuzda tüm İnegöllü öğrenciler için bir turnuva düzenlemeyi planlamaktayız. Amacımız bu sporun tüm öğrencilere sevdirilmesi ve ülkemizde satrancın uluslararası düzeyde bir seviyeye ulaşması ve ülkemize değerli satranç şampiyonları kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22