www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OLUÇAY; OTOPARK ÜCRETİ RESMİ HARAÇTIR

OLUÇAY; OTOPARK ÜCRETİ RESMİ HARAÇTIR

Geçtiğimiz günlerde başlatılan Parkomat sistemi hakkında eleştirilerde bulunan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, Otopark ücret anlayışının İnegöl İnsanına kesilen resmi haraç olduğunu iddia etti.

Yazılı basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, İnegöl’ün ana caddelerinde yoğun trafik sıkıntısı ve otopark sıkıntısının yaşandığını savunarak, “2004 yılı yerel seçimler öncesi İnegöl ilçemiz için 2 adet otopark ve şehir içi ulaşımını düzenleyen cadde genişletme ve yeni cadde çalışmalarıyla ilgili projelerimizi İnegöl kamuoyuyla paylaşmıştık. İnegöl’de otopark ve trafik sıkıntısını çözmek için gerekli projeler üretileceğine en kolay yol cadde üstündeki alanları otopark haline çevirerek ve İnegöl insanına hizmet vermeden insanımızı ücretli otopark sistemine mecbur etmek, İnegöl insanını haraca bağlamak demektir. Bu durum mevcut otopark sorununu çözmediği gibi bu haksız uygulama neticesinde burada araçlarını park edemeyen vatandaşlarımızın araçlarını ara sokaklara park etmelerine neden olmuş ve ara sokakların acil olaylar neticesinde sıkıntı yaşayacağı bir durum haline gelmiştir. Burada hem vatandaşımız haksız bir ücrete tabi tutulmuş aynı zamanda, yangın ve hastalık halinde ara sokaklara itfaiye aracı ambulans gibi acil vasıtaların ara sokaklara girmesi zorlaştırılmıştır. İnegöl belediyesi eğer İnegöl’de ki otopark sorununu çözmek istiyorsa laf üretmeyi değil, proje üretmeyi denemelidir. Projeler üretilmeden bu sorunu çözemezsiniz.”dedi.

Acil İki Otopark Şart

İnegöl merkezinde acilen iki adet katlı otopark yapılarak İnegöl insanımızın hizmetine sunulması gerektiğini savunan Oluçay, “İnegöl insanımızın bankalarda devamlı işi olduğunu ve bankalarda saatlerce kuyruğa geçerek sıra beklediğini düşünürsek burada park edilen araçlardan, yarım saat 1,5 TL 1 saat 3 TL gibi katlanarak artan bu ücret anlayışı ismi adalet olan bir Ak Parti’nin belediyecilik anlayışına asla yakışmamaktadır.. Ak sloganlarla İnegöl insanımızın her iki kişiden birinin oyunu alarak belediyeyi alan bu zihniyet, İnegöl insanına hizmet edeceğine eğer bu cezayı İnegöl insanımıza reva görüyorsa bunun hesabını da İnegöl insanımıza verecektir. Eğer burada haksız yere bu ücretlendirme yapılıyorsa buradaki araçların hasarlarını da ücreti alan şirket karşılamak zorundadır.”dedi.

Park eden araçlardan sorumlusunuz

Otopark konusunda yer göstermeye hazır olduklarını ifade eden Oluçay, “Otoparklarda abonman sistemini uygulayacak ve otopark ücretini talep edecekseniz buradaki araçlarında hasarlarından sorumlu olacak ve çözüm üreteceksiniz. Büyük Birlik Partisi ilçe teşkilatı olarak bu otopark gelirleri derhal İnegöl sporumuza ve İnegöl’ümüzden  okumaya giden gençlerimize burs olarak aktarılması gerektiğine inanıyoruz.Bu konuda yasal engellemeler var diyenler unutmamalı ki bu sadece kamuoynu yanıltmaya yönelik söylemlerdir.Bu konuda BBP İnegöl ilçe teşkilatı olarak bizim belediyecilik anlayışımız İnegöl’den kazanıyorsanız İnegöl’e yatırım yapın İnegöl insanına yatırım yapın anlayışıdır.kamuoyuna saygıyla duyururuz”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00