www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ölümünün 102. Seneidevriyesinde dualar ile anıldı

Ölümünün 102. Seneidevriyesinde dualar ile anıldı

Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği, Ulu Hakan’ın vefatının 102. yılı nedeniyle anma programı düzenledi.

Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği, Ulu Hakan’ın vefatının 102’nci yılı nedeniyle anma programı düzenledi. İshakpaşa Camiinde okunan mevlit sonrası açıklama yapan Dernek Başkanı Turgay Yazıcı, “Filistin halkına İnegöl’den seslenmek istiyorum; Abdülhamit Han için Filistin çok önemli. Gitsin her bir kardeşim orada Siyonist İsrail’i mahkemeye versin. Terör devletini mahkemeye versin” dedi.

Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği, Osmanlı Devleti’nin 34. padişahı ve 113. İslam Halifesi olan Abdülhamit Han’ı vefatının 102. Yılında mevlidi şeriflerle andı. 10 Şubat 1918’de Beylerbeyi Sarayı’nda hayatını kaybeden Abdülhamit Han için Salı akşamı yatsı namazı sonrası İshakpaşa Camisinde mevlit düzenlendi.
 
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve dernek yöneticilerinin katıldığı mevlide ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Mevlit sonrası helva ikramları yapılırken, burada günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda da bulunuldu. Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Abdülhamit Han’ın vefatının 102’ncı yılı olduğunu hatırlatarak; “Bildiğiniz üzere bugün Filistin’in başkenti Kudüs’ün muhafızı Ulu Hakan Sultan Abdülhamit Han’ın rahmeti rahmana kavuşmasının 102. Yılı. Bu vesileyle bizler de Türkiye’de ilk olarak kurulan Derneğimizle İnegöl’ümüzde bir anma programı düzenlemek istedik. Yol arkadaşlarımızın katkılarıyla, ilçe halkımızın destekleriyle bu programı icra ettik. Belediye Başkan Yardımcımız Oğuzhan Uslu da davetimize icabet etti kendisine teşekkür ediyoruz. Yine Bursa’dan misafirlerimiz burada ve ilçe halkımız da yoğun bir katılım gösterdi sağ olsun” dedi.
 
TÜM İLÇE HALKIMIZI BEKLİYORUZ
İlçe halkını derneklerine davet eden Yazıcı, “Biz Ulu Hakan’ı sadece sosyal medyada değil, onun fikriyatını, onun yaptıklarını derneğimiz çatısı altında yaşantı haline getirip gelecek nesillere aktarıyoruz. Tüm ilçe halkımızı da derneğimize bekliyoruz” diye konuştu.
 
SİYONİST İSRAİL’İ MAHKEMEYE VERİN

Turgay Yazıcı, açıklamasında Filistin halkına da bir mesaj gönderdi. Yazıcı, “Bilindiği üzere devletimiz, Osmanlı arşivlerindeki belgelerin Filistin’e erişimini geçen yıl açtı. Ben buradan Filistin halkına İnegöl’den seslenmek istiyorum; Abdülhamit Han için Filistin çok önemli. Gitsin her bir kardeşim orada Siyonist İsrail’i mahkemeye versin. Terör devletini mahkemeye versin” açıklamalarında bulundu.
 
“İSLAM COĞRAFYASI BİRGÜN YİNE BİR ABDÜLHAMİT HAN ÖNDERLİĞİNDE BİRLEŞİR”
Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu ise Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’ın vefatının 102. Sene-i devriyesinde bir araya geldiklerini ifade ederek “Kıymetli hocalarımız mevlidi şerifler okudular, semaya dualar gönderdik. Bugün biliyorum ve inanıyorum ki sadece İnegöl’de bu mevlidi şerifeler okunmadı. Türkiye’nin 81 ilinde bu dualar yapıldı. Sadece 81 ilde de değil, Bosna’dan Kahire’ye, Şam’dan, Bağdat’tan, Trablus’a kadar dünyanın dört bir yanında, İslam’ın koruyucusu son padişah olan Sultan Abdülhamit Han’ın bayrağı altında huzur ve mutluluk içerisinde yaşayan İslam coğrafyası o günleri aramakta. Ümit ediyorum ki İslam coğrafyası bir gün yine bir Abdülhamit Han önderliğinde birleşir. Onun fikri üzerinden 100 yıl geçse de hala yaşamakta. Derneğimiz de bu anlamda önemli bir görev üstlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00