ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Son zamanlarda okullarda baş gösteren cinsel taciz olayları, milli eğitim sistemindeki yanlış uygulamaları ve ahlaki yozlaşmayı bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ

Okullardaki öğrenci disiplinsizliklerin önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan eğitimciler, öğretmen-öğrenci ilişkilerinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini, özellikle karama eğitim safsatasının son bulmasını, dini ve ahlaki eğitimin ise ana okullardan itibaren ağırlıklı olarak işlenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

EBEVEYNLERE DÜŞEN GÖREV

Okullarda baş gösteren taciz olaylarının önlenmesinde öğrenci velilerine büyük iş düştüğünü kaydeden eğitimciler, ?Okullar elbette en güvenilir kurumlardır. Ancak son dönemlerde yaşanan bir takım münferit olaylar gösteriyorki, çocuklar asla başıboş bırakılmamalı. Anne ve babalar çocuklarıyla mutlaka diyalog halinde olmalı, okulda ve okul dışında neler yaptığı ile ilgili mutlaka sorgulamalıdır. Özgüveni olan çocuklar,  bu tür taciz olaylar karşısında tepki verebilirken,  ebeveynlerinin ilgisinden uzak içine kapanık çocuklar ise büyük bir korku ve panik yaşayarak susmayı tercih etmekte ve bu ileride büyük travmalara sebep olmaktadır. Bu nedenle aileler mutlaka çocuklarının ardına düşmeli onlarla sohbet etmeli, onların gün içerisinde yaşadıklarını sorgulamalıdır?



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22