ÖNCE MOTİVASYON SONRA İŞ

ÖNCE MOTİVASYON SONRA İŞ

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen ?İletişim ve Motivasyon? seminerine konuşmacı olarak katılan Davranış Bilimleri Uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak, esprili sunumu ile kahkahaya boğdu.

 

Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 19.00´da Angelacoma Hotel´de düzenlenen ?İletişim ve Motivasyon? seminerine; Kaymakam Ali Akça, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programda keyifli bir sunum yapan Aşkım Kapışmak, verdiği bilgilerle hem güldürdü hem de düşündürdü.

 

?ÖNCE MOTİVE OLALIM SONRA İŞİMİZE BAKALIM?

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, ?Seçildiğimiz günden bu yana 2 aylık bir süreç geçti. Bu bizim ilk seminerimiz olacak. Hatamız olursa af ola, beğenirseniz devamı gelecek. Bugün yaklaşık 24 arkadaşımız üst üste gelen programla karşı karşıya kaldı. Gece 02.00´da Ankara yoluna çıktılar. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonumuzun Sayın Cumhurbaşkanımızla olan toplantısına katıldık. Arkadaşlarımız henüz yeni buraya gelebildiler. Arkadaşlarınızı, dostlarınızı her zaman programlarımıza getirin. Hayatta acı, keder gibi olaylar istemesek de bizi yakalar, kendiliğinden bulur ama sevinç, mutluluk, motivasyon gibi olayları biz kendimiz oluşturmak durumundayız. Peşinde koşmazsak gezinir dururuz. Sağ olsun hocam bir telefonumuzla bizlere katıldılar, kırmadılar. Yoğun programı içerisinde bugüne gün verdiler. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Organizasyonumuzda desteklerini esirgemeyen Has Otomotiv Ahmet Beye, İnci Pastanesi Levent Beye, Baldan Dondurma Rahmi Beye, Estetik İnternational Sağlık Grubu´na, Angelacoma Hotel Umut Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımız koşturdular, emek harcadılar. Güzel bir program olmasını arzu ediyoruz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler katılım gösterdikçe biz bu programları yapmaya devam edeceğiz. Kalite yönetimi gibi programlardan bıktık, önce motive olalım sonra işimize bakalım? dedi.

 

SONUÇ-SÜREÇ

Hakan Özdemir´in konuşmasının ardından programda konuşmacı sahne alan Davranış Bilimleri Uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak, yaklaşık 2 saat süren seminerde eğlenceli sunumlar gerçekleştirdi.Seminerde kişilerin kararları ön beyin ile verdiğini anlatan Kapışmak, beynin solunu kullananların ?sonuç?, sağını kullananların ise ?süreç? odaklı olduğunu açıkladı.

 

Kapışmak, ?Ön beyin ?ne, neden oldu, ne kadar, nasıl´ gibi sorular sorar. Bu yüzden ön beyni kullananlar hemen eyleme geçemez. Sağ beyni kullananlar, en çok ?nasıl oldu´ sorusunu sorar, sol beyini kullanalar ?ne oldu´ sorusunu sorar. Bu yüzden sağ beyin ?sonuç´, sol beyin ?süreç´ odaklıdır. Türkler olarak genelde ön beyni kullanmıyoruz. Sol beyni kullanan yöneticiler cezalandırmayı sever, istediğin kadar bahaneyle git süreç ilgilendirmez ?bana bahane ile gelme´ der. Sağ beyni kullanan yönetici ise olayı kişiselleştirir. Başınıza bir şey geldiğinde ön beyin soru sorarak gelişiyor. Orada da zamana bırakmak lazım.İnsanlar ya aşırı sağ düşünmekten ya da aşırı sol düşünmekten bunalıma girer. Ya çok mantıklı yada aşırı duygusal olmanız sizi rahatsız eder. Siz uzmana gittiğinizde size ön beyin soruları sorar. Bu yüzden çocuklarınızla iletişim kurarken ön beyin soruları sormalısınız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07