www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖNCELİĞİMİZ DEPREM

ÖNCELİĞİMİZ DEPREM

Cerrah mahallesinde büyük bir ilgiyle karşılanan Hasan Eroğlu, ekibiyle birlikte mahalledeki esnaf ve kahvehaneler ile Cerrahspor’u ziyaret etti.

Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ortak adayı Hasan EROĞLU saha çalışmalarına devam ediyor. Cerrah mahallesinde büyük bir ilgiyle karşılanan Hasan EROĞLU ekibiyle birlikte mahalledeki esnaf ve kahvehaneler ile Cerrahspor’u ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde konuşan Eroğlu Alper TABAN’a yönelik proje eleştirisinde bulundu.
ÖNCELİĞİMİZ DEPREM
Şu an birçok adayın vaatlerde bulunduğunu belirten Hasan EROĞLU, “Her şey Allah’ın taktirindedir ama tedbir kısmı da insana düşer. Bu coğrafyada yaşıyorsak maalesef deprem diye bir gerçeğimiz var. Ve depremle ilgili bilim insanlarından aldığımız verilerde Bursa’da her 150 yılda bir büyük bir deprem gerçekleştiğini görüyoruz. En son 1855’te Mustafakemalpaşa’da 7.5 büyüklüğünde gerçekleşmiş. Yani şu an kritik dönemin içindeyiz. Bu gerçeği gördüğümüz yerde mega proje diye park bahçe edebiyatı yapmamız mantıksız olur. Şu an sizlere mesaj olarak, sosyal medya üzerinden birçok vaat veriyorlar. Bizim de projelerimiz var. Ama her şeyin bir sırası, bir önceliği var. Bize belediyeyi aldığınızda ilk iş ne yapacaksınız diye soruyorlar. Kıymetli arkadaşlar bu soruya cevabımız nettir. Belediye demek bu şehirde yaşayan insanların insanca yaşamasını sağlayacak ortam oluşturmaktır. Yani önceliğimiz önce insanı yaşatmaktır.” dedi. 
KRİZ MERKEZİ, ÇADIRKENT ALANLARI VE SİVİL KOORDİNASYON
Depremin öncelikli konuları olduğunu belirten Hasan EROĞLU, “Bunun için nihai hedef depremde yıkılmayan şehir inşa etmektir ama şu an Allah korusun bir deprem olduğundaki senaryoya hazır olmamız lazım. Bu sebeple daha önceden detaylı olarak çalıştığımız Kriz Yönetim Planını harekete geçireceğiz. Kriz merkezi binası, çadırkent alanlarının hazırlanıp altyapılarının tamamlanması öncelikli konularımız” dedi.
154 SAYISINI BULACAĞIZ DİYE VAAT ETMEDİKLERİ KALMAMIŞ
Hasan Eroğlu, Alper Taban’ın seçim vaatlerine yönelik de şu cümleleri kullandı: “22 yıldır İnegöl’ü yöneten zihniyet kalkmış bu dönemde İnegöl Belediyesinin kuruluşunun 154. Yılını baz alarak 154 proje yapacağız diyor. Ben Alper Taban beyin vaatlerini inceledim. Burada öncelikle şunu ifade etmeliyim ki 154 sayısını tutturmak için leylek köyü, leylek müzesi gibi şeyleri de proje diye yazmışlar. Leylek müzesi gerekli midir değil midir vatandaşlarımızın taktirine bırakırız ama bunun bir proje başlığı olarak İnegöl’ü 22 yıldır yöneten bir zihniyetin önümüze koymasını da yine vatandaşımızın taktirine bırakırız.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19