ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM VE SAĞLIK

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM VE SAĞLIK

İnegöl Belediyesinin ilçe eğitimine destekleri devam ediyor. 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun talepleri doğrultusunda İnegöl Belediyesi tarafından 5 sınıfta yapılan bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, E

Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel, Gülhan Şahin ve Güngör Sabri Günaydın ile birlikte İnegöl Belediyesinin 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 100.Yıl İlköğretim Okulu’nun 1983 yılında kurulmuş eski okullardan biri olduğunu belirterek,“Okulda su an 880 öğrenci ve 40 öğretmen bulunmaktadır. Öğrenci sayısı fazla olduğu için okulda ikili eğitim uygulanmaktadır. Okul yönetimimizden gelen talep doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak, okulda bir dizi çalışma yürüttük. Okulun B Bloğunda ki, yıpranmış ve son derece bakımsız kalmış 5 sınıfla alakalı laminant parke, boya ve badana, elektrik tesisatı yenilenmesi ve ışıklandırması yapılmış olup ayrıca 72 adet yeni sıra alınmıştır” dedi.

Okul bahçesine yapılan çalışmalardan da bahseden Aktaş, “Daha önce yağmurlu havalarda çamur altında kalan Okul bahçesinin yaklaşık 150 metre karelik alanına kilit parke taşı döşenmiştir. Tüm bu yapılan çalışmaların bedeli, 20 bin TL’dir. Eğitim ve Sağlık İnegöl Belediyesi’nin öncelikleri arasındadır. Bundan sonra da Eğitim ve sağlığa vereceğimiz destekler sürecektir. Modernize ettiğimiz 5 sınıfımızın 100. Yıl İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Mehmet Sait Eriman ise, “Okulumuzun sıkıntıları vardı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sıkıntılarımızdan bahsettik. Başkanımızda elinden geleni yaptı. İnegöl Belediyesi okulumuzun eskimiş ve yıpranmış 5 sınıfını onardı. Bizlerde yapılanları korumaya çalışacağız” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22