ÖNCELİĞİMİZ TOPRAĞI SUYLA BULUŞTURMAK

ÖNCELİĞİMİZ TOPRAĞI SUYLA BULUŞTURMAK

İnegöl’de DSİ tarafından yapılan yatırımlar ile suyla alakalı merkez ve köylerdeki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bizim önceliğimiz İnegöl ovasının tamamını suya kavuşturmak, ürün

İnegöl’de su konuları ile ilgili sorun ve önerilerin görüşülmesi amacıyla dün Kaymakamlık tarafından Sani Konukoğlu konferans salonunda toplantı düzenlendi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, İl Genel Meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru ve muhtarların katıldığı toplantıda, Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu İnegöl’de yapılacak yatırımlar ve çalışmaları anlattı.

 

“TÜRKİYE SU ZENGİNİ ÜLKE DEĞİL”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ali Akça, “İnegöl için önemli olduğunu düşündüğüm, su konusuyla ilgili sorun ve önerilerin görüşüleceği bir toplantı tertip ettik. Sayın vekilimiz suyla ilgili bir toplantı düzenlemeyi arzu ediyoruz dediğinde, ben ziyadesiyle memnun oldum. Her ne kadar bölgemiz Türkiye’nin birçok yerine göre artı pozisyonda gibi gözükse de, genel konuşmalara baktığımızda Türkiye çokta su zengini bir ülke değil. Dolayısıyla su rejimine dikkat etmek lazım” dedi.

PLANLANANIN ÖNÜNDE GİDİYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, böyle bir toplantıyı daha önce de Özel İdare ve Karayollarıyla da yaptıklarını hatırlatarak; “Toplantılardan da ilçemiz adına faydalar elde ettik. Bugün de DSİ Bölge Müdürümüz ekibiyle birlikte aramızdalar. Su stratejisi, su kaynakları, dere yatakları, barajlar, göletler, özellikle daha önceden inşa edilmiş kanallar ve yer altına döşenecek ihalesi yapılmak üzere planlanan yer altı sulama şebekesi konusunda bölge müdürümüz açıklamalar yapacak. İnşallah çok güzel bir yoldayız. Çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Planlananın önünde gidiyoruz. Bunlara bir tek dayanak noktamız ülkemizin güçlü iradesinin ve kararının azim ve uygulamaya yönelik olmasından kaynaklanıyor. Eksiğimiz yok mu, var. İnsanın olduğu yerde eksikler muhakkak oluyor. Ama tamamlamak, zaman içerisinde bunu uygulamaya koymak, insanımızın hayatını kolaylaştırmak bizim asli görevimiz” diye konuştu.

 

ÖNCELİĞİMİZ TOPRAĞI SUYLA BULUŞTURMAK

“Su hayatımızın en asli unsurlarından biri” diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Şahin, “Geleceğin dünyasında suyun ülke ekonomilerine, ülkelerin siyasetine, bölgelerin stratejilerine yön vereceğinden bahsediliyor. Bizim önceliğimiz toprağı suyla buluşturmak. Yani İnegöl ovasının tamamını suyla kavuşturmak, ürün kalitemizle beraber verimliliği de elde etmek. Bu suyla içme suyu elde etmek, insanımıza kaliteli su içirmek. Bunun için bölge müdürümüz olanca gücüyle çalışıyor. Biz de siyasi kararlılık ve irade göstererek İnegöl’ümüze Hocaköy içme suyu barajını, bu barajla İnegöl’ü 50-60 yıllık sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız. Özellikle yazın sağlıklı su kaynaklarımızın yetersizliği ve plansızlığından kuyu suyu içiyoruz. Ama bunlar imkansızlıktan kaynaklanıyor” dedi.

 

“SU AKAR TÜRK YAPAR”

AK Parti iktidarının suyla alakalı çok önemli projeleri olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: “Önceden bir tabir vardı, su akar Türk bakar diye. Bu AK Parti iktidarıyla birlikte değişti, şimdi su akar Türk yapar diyoruz. AK Parti iktidarımız barajlarla, içme ve sulama suyu şebekeleriyle yer altını donatarak topraklarımızı daha verimli hale getiriyor. Çok önemli projelerimiz var. Dere yataklarımızın genişletilmesi ve temizlenmesi gerekiyor.”

Hüseyin Şahin’in konuşmasının ardından ise İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sabri Şen, İnegöl’ün çevresel sorunları hakkında bir sunum yaptı. Sabri Şen, İnegöl’ün dere ve akarsularının durumları hakkında da bilgi verdi.

 

DSİ İNEGÖL’DE 4 SEKTÖRDE ÇALIŞIYOR

Son olarak bir konuşma yapan DSİ 1. Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, “Devlet Su İşleri’nin İnegöl ilçemizde yaptığı yatırımlar, projeler ve inşaatlar hakkında faaliyetlerimizden bahsedeceğim. Öncelikle ilçemizde tüm ülkemizde olduğu gibi 4 sektör üzerinde çalışıyoruz; enerji, tarım, hizmet sektörü ve çevre. Bu 4 ana sektör İnegöl ilçemizin de tamamını kapsıyor. Ağırlıklı olarak tarım sektöründe planlamalarımız var. Hizmet sektöründe ise İnegöl’de Hocaköy barajımızı tamamen içme suyu maksatlı bir baraj olarak planladık. Enerji sektöründe ise özel sektör tarafından yapılan enerji işlerini kapsıyor. Bunlar da DSİ denetiminde gelişmekte. Çevre sektöründe de taşkın koruma tesisleri ve bunlara ilave yapılacak tesisler var” dedi.

 

BABASULTAN BARAJINDA KAZMA ÖNÜMZÜDEKİ YIL VURULACAK

İnegöl’ün sanayisinin de önemli olan bir şehir olduğunun altını çizen Sarıoğlu, “Sanayinin gelişmesiyle nüfus artışı ve kentleşmede hızla artıyor. Su kaynaklarında buna bağlı olarak azalmalar meydana gelmiştir. Babasultan barajının tamamlanmasında da buna bağlı bir gecikme yaşandı. Ama inşallah Babasultan barajının ihalesi önümüzdeki ay yapılacak. Normal sürecinde gittiğinde önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız. Boruların döşenmesine başlayacağız” dedi.

Sarıoğlu, toplantının devamında DSİ ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22