www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

O, RAHMET VE MERHAMET TİMSALİDİR”

 O, RAHMET VE MERHAMET TİMSALİDİR”

İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Efendimizi anma programı gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören programda çeşitli şiirlerin yanı sıra tiyatro oyunu da sergilendi.

Dün saat 14.30'da Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, AK Parti Bursa Milletvekili Gürsel Dönmez, SP Bursa Milletvekili Adayı Özgür Öztürk, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 ŞEREFLİ DOĞUM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Kaban, Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Hz. Muhammed (as)'in, miladi takvime göre kutlu doğumunun 1444. yıldönümü münasebetiyle, okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlu doğum programımıza katılan herkese öncelikle teşekkür ederim. Hz. Peygamberin Allah'tan getirdiği mesajları anlamak, sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak, O'na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla, her yıl artan bir heyecanla O'nun dünyaya gelişi, Kutlu Doğum Haftası adıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu güzel günde hepimiz Peygamberimizin doğum gününü kutlamanın coşkusuyla bir araya geldik. Hepimizin malumu olduğu üzere Kutlu Doğum şerefli doğum demektir. Kutlu doğum, bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Kutlu doğum, risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammet'in (S.A.V) dünyayı teşrifidir, evrensel mesajı insanlığa sunuşudur” dedi.

  O, RAHMET VE MERHAMET TİMSALİDİR”

Kutlu doğum denildiği zaman milletçe heyecanlandığımızı belirten Ömer Kaban, Efendimizin doğumu, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes, hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır. O'nun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliği bütün insanlık için umut vaat etmeye devam ettiği gibi kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir. Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (S.A.V) gelmesiyle insanlar, insan olduklarının farkına varabilmişler, insanca yaşamanın huzuruna ermişlerdir. Çünkü o, rahmet ve merhamet timsalidir. Tevazu örneği, cömertlik misalidir. İyi bir lider, gerçek bir önder, son peygamberdir. Ahlakı Kur'an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kur'an'dı. Kur'an'ı anlamak isteyenler, O'nun hayatına, O'nu anlamak isteyenlerde, Kur'an'a bakmalıdırlar. Ünlü İslam tarihçisi Muhammed Hamidullah'ın dediği gibi; ‘Kur'an bir kimsenin hayatı olsaydı, elbette o kimse Hz. Muhammet olurdu.' O'nun getirdiği ilahi kitap, en kutlu hitap Hz. Kur'an'dır. O Kur'an evrensel bir mesajdır. Hayatın gayesinin, yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu, her şeyin manasız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş 21. yüzyıl insanını, maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün artık ruhlar bir şey bekliyor. Maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mana kökleri sağlam, fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O'nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir diye düşünüyorum. İnşallah O'nu anlamak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanış oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O'nun bize öğrettiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum. Bu programların Kuran-ı anlamaya Hz. Peygamberi tanımaya vesile olması dilek ve temennisiyle bu anlamlı ve özel programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 ÂLEMLERE RAHMET GELİYOR

İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sena Omaç'ın okuduğu ‘Yağmur' adlı şiirin ardından öğrenciler Ahsen Sert ve Zeynep Mayil slayt eşliğinde Peygamber Efendimizin hadislerinden bazılarını okudular. İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Âlemlere Rahmet Geliyor' adlı tiyatro gösterisinin ardından öğrencilerden Arzu Kaplan ‘Son Söz' adlı şiiri okudu. İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosunun seslendirdiği ilahilerin ardından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin okuduğu 22 Kuran'ı Kerim hatminin duasının yapılmasının ardından program son buldu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00