ORHANİYELİLER SEMT SAHASINA ORHANİYESPOR LOKALİNE KAVUŞTU

ORHANİYELİLER SEMT SAHASINA ORHANİYESPOR LOKALİNE KAVUŞTU

Orhaniyespor kulübü tesislerinin de içerisinde yer aldığı Orhaniye Mahallesi Semt Sahası ve lokal binası önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Açışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çok şükür, emin ellerle yönetiliyoruz” de

Orhaniye Mahallesi Demircizade Petrol karşısında bulunan Orhaniye Semt Sahası ve Orhaniyespor ile Ertuğrulgazi Dernek lokallerinin bulunduğu tesis önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşması ile devam etti. Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak vizyon projeler üreterek, İnegöl’ü geleceğe hazırladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirerek mevcut İnegöl’ü yenilediklerini anlatan Aktaş, “Bu doğrultuda sıkışmış ve daralmış İnegöl’ü rahatlatıcı birçok projeyi, geçmiş senelerde hayata geçirdik. Hem şehrin ortasında sıkışmış kalmış işletme ve esnaf gruplarını şehir dışındaki yeni modern binalarına taşıdık, hem de boşalan yerlerine İnegöl’e yakışır tesisler ve dev projeler kazandırdık” dedi.

Bu gün de güzel bir açılış için bir araya geldiklerini dile getiren Aktaş, “‘Her Mahalleye Bir Semt Sahası’ projesinin bu yılki ilk ayağını Orhaniye Mahallesi Semt Sahası olduğunu belirterek, “Bu semt sahasını diğerlerinden ayıran önemli bir özellik var. Otoparkı, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun grubu ile Orhaniye Mahalle sakinlerine hizmet verecek Semt Sahamız; aynı zamanda Orhaniyespor Kulübünün mekân ihtiyacını da ortadan kaldıracaktır. Çünkü semt sahası projesi kapsamında yapılan binada Orhaniyespor’a kulüp binası teşkil edilecektir.

Deplasmanlı ligin ilk takımıyız

Orhaniyespor kulübü adına konuşan Başkan İbrahim Acar, kulüpleri hakkında bilgi verdi. Başkan Acar, “Amatör ruhu buralarda başlar, 1974 yılında Orhaniyespor’umuz da bu ruhla Vedat Atilla, Uzun Mehmet, tamirci Bahri Yaman ve rahmetle andığımız Turan Cilo, İbrahim Alagur, Ömer Yıldız ve Mehmet Ulu, tarafından kurulmuştur. Kulübümüz, kurulduğu günden sonra birçok unutulmaz başarıların altına imza atarak 1989 yılına kadar amatör ligde mücadele etmiş,1990 yılında kurulan deplasmanlı amatör liginde İnegöl’ümüzü başarı ile temsil eden ilk ve tek kulüp olmuştur. 1999 yılında yine ilçemizin güzide takımlarından Kurtuluşspor ile beraber süper amatör liginde ilçemizi temsil etme gururunu paylaşmıştır” dedi.

Acar, kulübün tesis eksikliğinin tespit edildiğini ve bu doğrultuda Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüştüklerini belirterek; “Sağ olsunlar kendileri ilçemizde tüm kulüplerimize vermiş olduğu destek ile birlikte, bu talebimize duyarsız kalmadılar ve şuan açılışını gerçekleştireceğimiz kulüp binamızı mahallemize kazandırdılar” dedi.

Emin Ellerde Yönetiliyoruz

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise. İnegöl Belediyesinin sosyal etkinlikte olduğu gibi spor etkinliğinde de önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, “Yerel idarecilik, halkın içinden çıkmışlık işte budur. Mahallelerimizin istediği, sokakta yaşayan hemşerilerimizin istediği neyse, biz belediyelerimizde de genel merkez hükümet yönetiminde de aynı şeyi yapıyoruz. Bu gün hakikaten bir kez daha gururlandım ve onurlandım. Çok şükür, emin ellerle yönetiliyoruz. Memleketimizin kaynaklarının toplanıp vergiye dönüştürüldüğü o kıt imkânlar, işte hizmet olarak bu gün Orhaniye Mahallesinde. Yarın başka bir mahallemizde, başka bir günde başka bir hizmet şeklinde İnegöl’ümüze, Bursa’mıza, İznik’imize, Yenişehir’imize, Türkiye’mize hizmet olarak akacak. Artık bu hizmetleri düşünerek, ben yaptım oldu mantığıyla değil, ihtiyaç neyse o şekilde yapıyoruz. Ve istifade etmek için de hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz.”

Konuşmaların ardından Ertuğrulgazi Derneği folklor ekibi bir gösteri sundu ve açılış töreni kurdele kesiminin ardından sona erdi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07