www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ormancılar Sınavdan Geçti

Ormancılar Sınavdan Geçti

Bursa-Bilecik Yalova OR-KOOP bölge birliğine bağlı orman kooperatifleri bünyesinde çalışanlara yönelik olarak orman üretim işçiliği belgelendirme sınavları 240 kişinin katılımı ile devam ediyor.

Or-Koop Bursa bölge birliği başkanı ve OR-Koop merkez birliği başkan yardımcısı İlhami İlhan konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bursa, Yolava, Bileçik  Or-Koop bölge birliğine bağlı orman koopretifleri çalışanlarına yönelik olarak, Or-koop ve Mesleki yeterlilik  bilgilendirme sınav merkezi ortaklığında düzenlenen  orman üretim işçiliği belgelendirme sınavları başarılı bir şekilde devam ediyor.240 orman çalışanı 16 şar kişilik guruplar halinde 17 gün süreli sınavdan geçirilmeye yönelik bilgilendirme sınavı sonrasında bu alanda çalışabileceğini gösterir birer belge verileceğini söyledi.

Başkan İlhami İlhan, ?Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından desteklenen sınavların amacına ulaşması için yoğun bir mesai harcanmakta. Uygulamalı olarak yapılmakta olan Orman üretim işçiliği sınavları yapılması ile eğitimli olmanın getirdiği önemli kazanımlar elde edilecektir. Güzel bir ortamda devam eden uygulamalı sınavların gelecek dönemlerde de devam etmesi yönünde çalışmalarınız devam edecektir. Orman köylüsü sabırlı iyi niyetli olmanın karşılığı olarak iyi birer üretici olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Buda son derece memnuniyet veren bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. 17 günlük sınavın ardından belgeyi hak edenler uluslararası üretim işçiliğini elde etmiş olacaklardır. Hem Ekonomimize hem de çalışanlarımıza önemli katkı ve gelişim sağlayacağına inandığımız bu çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25