www.haberyorumgazetesi.com

Ormancılık Kursu şimdide Cerrah’ta

Ormancılık Kursu şimdide Cerrah’ta

Halk Eğitim Merkezi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk olarak İnegöl’de başlatılan ‘Orman emvali üretim işçiliği’ kursu Cerrah’ta da başladı. 4 köy halkının faydalandığı kursa 92 kursiyer katıldı.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk olan uygulaması ‘Orman Emvali Üretim İşçiliği’ kursuna gösterilen yoğun talep, kurs sayısını arttırdı. Türkiye’de ilk olarak uygulanan kurs, Cuma akşamı Cerrah beldesinde de başlatıldı. 80 saatlik ‘Orman emvali üretim işçiliği’ ile 24 saatlik ‘İş güvenliği ve işçi sağlığı’ kurslarının 4’ncüsü Cerrah’ta başlarken, 17 Nisan tarihinde sona erecek olan kursun startı da geçtiğimiz Cuma akşamı verildi. Cerrah İlköğretim Okulunun çok amaçlı salonunda başlayan kursta 4 köyden 92 kursiyer eğitim alıyor.

Cerrah beldesi mevkiinde bulunan; Fevziye, Elmaçayır, Turgutalp ve Halhalca köylerinin katılımı ile başlayan kursta, kursiyerlere ormanda kesim, dallardan temizleme, motorlu testere ile çalışma, kesimde kazalardan korunma, ölçme esasları ile boylama, ölçü ve kayıt işleri konularında bilgiler verilecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Cuma akşamı başlayan kursun açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Halk Eğitim Merkezi ve İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 80 saatlik ‘Orman emvali üretim işçiliği’ ile 24 saatlik ‘İş güvenliği ve işçi sağlığı’ kurslarının 4’üncü grubunu Cerrah Beldesinde açtıklarını belirterek; “Bu kurslarımızdan yaklaşık 40 orman köyümüzde orman işi ile uğraşan bin 300 kişi eğitim görecek. 6331 sayılı iş güvenliği ve işçi sağlığı kanuna göre tüm sektörlerde çalışanlar 2014 yılından itibaren işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini almak zorundalar. Bursa ve ilçeleri arasında biz ilk defa bu kursları başlattık. Bu kurs bizim tespitlerimize göre Türkiye’de de bir ilk. Kurslarımız 3 hafta sürecek. Kursa katıldığınız için teşekkür ediyor, kursun hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İNEGÖL’Ü ORMANIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Kursun açılış törenine katılan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise, her yıl İnegöl’deki ormanların hacimsel olarak 207 bin metreküp arttığını ifade ederek; “İnegöl’ün yüzde 46’sı orman, 9,5 milyon metreküp orman servetimiz var. Bize emanet edilen ormanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ağacı ormanda çürütmeden onu kesip değerlendirmek istiyoruz. Yerine de daha genç nesil gelsin. İnegöl mobilyanın başkenti deniliyor. İnegöl’ü ormanın başkenti de yapacağız. Ormancılık en iyi şekilde burada yapılacak. Bu sene yaptığımız işlerin hepsi belgeli olacak ve kendimizi denetleteceğiz” diye konuştu. 

“BURALAR ARTIK İNEGÖL’ÜN MAHALLESİ OLDU”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Hizmet ediyoruz ve hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye başladığı konuşmasında yaklaşan yerel seçimler öncesi Cerrah halkından destek istemeye geleceklerini söyledi. Cerrah’ın artık belde statüsünü kaybettiğini vurgulayan Şahin, “Buralar artık İnegöl Belediyesinin mahallesi oldu. Güzel hizmetleri Bursa’dan ve İnegöl’den alacaksınız” açıklamalarında bulundu.

TÜP GEÇİT İÇİN KARAYOLLARI İHALEYE ÇIKACAK

Süleymaniye Mahallesinden Organize sanayi bölgesine geçen bisiklet ve motosikletler için bir tüp geçit yapılacağına da değinen Şahin, bunun yapımı için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağını da duyurdu.

“BU İLÇE OSMANLIYA KERESTE VEREREK İSMİNİ DUYURDU”

Kaymakam Aziz İnci ise, bu yıl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla 20 bin kişiye eğitim vermek istediklerini belirtti. İnci, Eylül ayından bugüne kadar 15 bin kişiye kurs verdiklerini de dile getirerek; “Bin 300 kişiye de orman emvali kursu veriyoruz. Bu ilçe Osmanlı’ya kereste vererek ismini duyurdu. Burası orman’ın başkenti olabilecek bir ilçe. Ama bunun alt yapısı iyi donatmamız lazım. Bu ilçede orman işçiliğini ve mobilyayı daha çok sevmemiz gerekiyor. Çünkü ilçemizin gelişmesinin en büyük nedenleri bunlar. Bundan sonra inşallah İnegöl, yoluna sanayi ve mobilya merkezi olarak devam edecek. Bizim ormanı ve mobilyayı daha çok sevmemiz lazım. Meslek liselerine daha çok öğrenci göndermemiz gerekiyor. Çocukları ve gençleri mobilya mesleğine yönlendirelim” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04