www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ`NDE HİÇ MÜSLÜMAN KALMAYABİLİR

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ`NDE HİÇ MÜSLÜMAN KALMAYABİLİR

Merkezi ABD`de bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, Orta Afrika Cumhuriyeti`ndeki iç savaş yüzünden tüm Müslüman nüfusun ülkeyi terk etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

 

Yaklaşık 4.5 milyon kişinin yaşadığı üllede Müslümanlar nüfusun yüzde 15`ini oluşturuyor.

Geçen yılki darbenin ardından Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki çarpışmalar, ülkeyi felce uğrattı

`Müslümanların izleri siliniyor`

İnsan Hakları İzleme Örgütü Acil Durumlar Direktörü Peter Bouckaert, BBC`ye yaptığı açıklamada, bu hafta sonunda başkent Bangui`deki çatışmalarda en az 10 kişinin öldüğünü söyledi.

Bouckaert altı kişinin Müslüman milisler tarafından öldürülmesine misilleme olarak bir Müslüman`ın Bangui`de palayla öldürülmesine bizzat tanık olduğunu aktardı.

Savaş nedeniyle on binlerce Müslüman Kamerun ve Çad`a sığındı.

Bouckaert, "Şiddet nedeniyle önümüzdeki günler ya da haftalar içinde kalan Müslümanlar da Çad`a gidebilirler. Tamamen boşaltılmış Müslüman mahalleleri var. Buradaki evlerini yıkıp, Müslümanların izlerini siliyorlar" dedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti geçen yıl Müslüman Seleka isyancılarının yönetimi ele geçirmesinden sonra kaos ortamına sürüklendi.

Orta Afrika Cumhuriyeti`nin ilk Müslüman devlet başkanı olan darbe lideri Michel Djotodia, bölge ülkelerinin girişimiyle sağlanan barış süreci uyarınca istifa etmişti.

Ancak, Afrika`nın en yoksul ülkelerinden biri olan, eski Fransız sömürgesi Orta Afrika Cumhuriyeti`ndeki iç savaş durmadı.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01