www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ORTAK AKIL PROJESİ NEREYE GİTTİ

ORTAK AKIL PROJESİ NEREYE GİTTİ

Cuma günü İnegöl’e gelen CHP Bursa milletvekili İlhan Demiröz’ün yapmış olduğu açıklamaya karşılık, ‘Onlar muhalefet biz iktidarız. Bunu yapacaksa da Hüseyin Şahin yapacak. Onlar sadece parmaklarını havaya kaldıracaklar’ yönünde ce

Cuma günü İnegöl’e gelen CHP Bursa milletvekili İlhan Demiröz’ün ‘Bursa Büyükşehir sınırlarının genişletilmemesi noktasında biz mücadele edeceğiz. Hüseyin Şahin de bizim yanımızda yer alacak mı?’ sorusuna aynı gün cevap veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Onlar muhalefet biz iktidarız. Bunu yapacaksa da Hüseyin Şahin yapacak. Onlar sadece parmaklarını havaya kaldıracaklar” yönünde açıklamalarda bulunmuştu.  Bugün(dün) basına yansıyan bu açıklamalara Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erol Kazanç tepki gösterdi.

HÜSEYİN ŞAHİN İNEGÖL’DE ORTAK AKLI BAŞLATTI

Hüseyin Şahin’in İnegöl tarihinde çok uzun zamandır yapılmasını bekledikleri tarihi bir toplantı yaptığını hatırlatan Başkan Kazanç, “Bu toplantı olması gereken ama yapılmayan bir toplantıydı. Biz de o toplantıya katıldık. İnegöl’ün ihtiyacı olan ortak akıl oluşturuldu. Biz bunu yerel seçim çalışmaları sırasında da söylüyorduk. İnegöl’ün ortak akla ihtiyacı var. Bu da ne ile olur? Kent Konseyi ile. Kent Konseyi İnegöl için projeler sunar. Meclis ve İnegöl Belediye Başkanlığı hayata geçirir. İnegöl’de Kent Konseyi öyle kurulmadı. Hatta İnegöl’de Kent Konseyi kurduk dediklerinde sizden de birilerini aldık dediler. Oraya sizden de birilerini aldık diye o iş olmaz. Hüseyin Şahin İnegöl’de ortak aklı başlattı. O gün Hüseyin Şahin’in düşüncelerini doğru olduğunu söylememize rağmen aynı Hüseyin Şahin, bugün yerel medyadan öğrendiğimize göre şu açıklamayı yapıyor. Bursa milletvekilimiz İlhan Demiröz’ün Büyükşehir’e bağlanmama konusunda Şahin bize de destek olur mu sorusuna ‘Biz iktidarız. Siz muhalefettesiniz. Bunu yapacaksa Hüseyin Şahin yapacak.’ cevabını veriyor. Siyaseti ve toplumsal yönetimi bireyselliğe indirmemek lazım. Muhalefeti eleştirirken ortak akıl projesi nereye gitti? Mecliste bile muhalefetin doğru yöntemlerini iktidarın hayata geçirmesi lazım. Mesela CHP olarak biz Aile Sigortası için kanun teklifi hazırlıyoruz. İktidarın bunu hayata geçirmesini bekliyoruz. Siyasetçi konuştuklarına dikkat edecek, ağzından çıkanların nereye gideceğini hesap edecek.” dedi.  

Hüseyin Şahinin, bugün(dün) basında yer alan açıklamasında kullandığı “Bursa büyükşehir sınırlarının büyümesi siyasal bir karar. Tüm Türkiye’de 21 büyükşehir sınırları büyürken Bursa büyümesin diyemeyiz. Eğer Türkiye’nin menfaatine ise bizim yapacak bir şeyimiz olmaz” ifadelerine de tepki gösteren Başkan Kazanç, “Bu ne demek? İnegöl’de seçim sürecinde söylediklerinin tam tersini söylüyor. Siyaseti bireysellikten kurtarmak lazım eğer Başbakan Bursa Büyükşehir sınırları genişletilecek derse, AKP milletvekilleri genel başkan doğru söylüyor deyip parmaklarını kaldırırsa bu birlikte yönetim olmaz. Bir kişinin düşüncelerinin herkes tarafından hayata geçirilmesi olur. Bu da yanlıştır. Farklı düşünceler, ortak düşüncenin zenginliğidir.” şeklinde konuştu.

Başkan Kazanç ayrıca, Hüseyin Şahin’in muhtarlarla yaptığı toplantıda sarf ettiği ‘Sulu tarımı İnegöl’e getirebilirsek, tüm köylerimize sulama sistemini kurabilirsek köylümüz kalkınır. Geliri 1 ise 3 olur’ sözlerini de eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisinin 12 Haziran seçimleri öncesi tarımsal alanda kullanılan mazotun 1,5 TL’ye indirilmesi projesi vardı. Bu proje 75 milyon insanın temel gıda maddelerini ucuza tüketilmesi anlamına geliyordu. Şimdi Şahin, maliyetleri düşürmekten bahsediyor. 9 yıldır iktidarda olan bir partinin bunu 9 yıl sonra aklına getirmesi gibi yanlış bir konu yok. Sulama sistemi hataya geçirilmeli. Mobilyamız, sanayimiz ile övünüyoruz ama İnegöl’de tarımın önemli bir yeri var. Bu daha önceden düşünülmeliydi.” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19