www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ortak akılla örnek dönüşüm

Ortak akılla örnek dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli spor etkinliklerine ve kültür organizasyonlarına ev sahipliği yapan, ekonomik ömrünü tamamlayan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu Türkiye’ye örnek bir çalışmayla yeniliyor.

Bursa’da yıllardır spor müsabakalarına ev sahipliği yapan ve mülkiyeti geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Kapalı Spor Salonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle yenilenecek. Projede, Bursa’daki meslek odalarının görüşleri de dikkate alınacak.

Atatürk’ün ismi yaşatılacak

Bursa’nın her alanda yaşanabilir hale gelmesi için canla başla çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, başta basketbol olmak üzere çeşitli spor etkinliklerine ve kültür organizasyonlarına ev sahipliği yapan, ekonomik ömrünü tamamlayan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu Türkiye’ye örnek bir çalışmayla yeniliyor. 1972 yılında hizmete açılan kapalı spor salonuyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait birimler ve yüzme havuzunun da yer aldığı 18 dönümlük alan, modern dönüşümle yeniden inşa edilecek. Yenileme sonrası açığa çıkacak kısım ise salonun hemen yanı başında bulunan 42 dönümlük Millet Parkı’yla bütünleştirilecek. Bu şekilde hem yeşil alan miktarı artacak hem de Millet Parkı ile Reşat Oyal Kültürparkı birleşiminde yer alan, ekonomik ömrünü tamamlamış bina ortadan kaldırılmış olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışmaları sona eren mevcut salon yerine, ‘yine Atatürk ismiyle’ işlevsel ve modern yeni bir salon inşa edilecek.

Hedef, en iyi ve işlevsel proje

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni Atatürk Kapalı Spor Salonu için en uygun projenin belirleneceğini söyledi. Bursa’nın otopark ve yeşil alan ihtiyacının bulunduğunu ve yapılacak projeyle birlikte bu iki alanda hatırı sayılır artışın yaşanacağını ifade eden Başkan Aktaş, bu konuda mimar, peyzaj mimarları ve şehir plancıları odalarının tecrübelerinden yararlanacaklarını açıkladı. Meslek odaları ile iletişim halinde olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Ortaya çıkacak proje, niteliği itibariyle Türkiye’ye örnek olacak. Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğini, ekonomi potansiyelini en üst seviyede değerlendirmek istiyoruz. Şehirleşme anlamında yaşanabilir alanlar inşa etmek istiyoruz. Dönüşümde ise kentin yapısını bozmayacak, işlevsel projeler üzerinde duruyoruz. Tüm bunları gerçekleştirirken, ortak akla önem veriyoruz” dedi. Reyat Oyal Kültürparkı girişinde yer alan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun bu zemin zarfında yenileneceğini belirten Başkan Aktaş, “Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Bursa hepimizin. Geleceğimiz ve çocuklarımız için en iyi ve işlevsel projeyi ortaya çıkarmak zorundayız. Bunun gayretindeyiz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, proje belirlendiğinde, zaman kaybetmeden inşaat aşamasına geçeceklerini dile getirdi.  Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan yıkımın ardından; Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yenilenmesine ilişkin ilk adım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinde atılmıştı. Bakan Kurum, ziyaretinde Çekirge Teras ve Hanlar Bölgesi’nin açığa çıkartılmasıyla ilgili projelere de startı vermişti.

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29