ORTAK ALANYURT ŞAMPİYONLUĞA OLDU

ORTAK ALANYURT ŞAMPİYONLUĞA OLDU

Bursa 2. Amatör Küme’de Orhaniyespor şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı maçta Alanyurtspor’a 3-1 mağlup oldu. Ligin bitimine 2 hafta kalan aradaki puan farkı da 1’e düştü. Alanyurtspor şampiyonluk yarışında ben de varım dedi.

Bursa 2. Amatör Küme’de dün oynanan İnegöl derbisi nefesleri kesti. 28 puanla lider durumda olan Orhaniyespor, 24 puanla 2’nci sırada yer alan Alanyurtspor’la karşılaştı. Kırmızı Beyazlı ekip bu maçı alıp ligin bitimine 2 hafta kalan şampiyonluğunu ilan etmeyi beklerken, Alanyurtspor rakibinin tüm planlarını alt üst edip şampiyonluk yarışına ortak oldu.

35 METREDEN KALECİYİ AVLADI

Dün saat 15.00’da Sanayi Sahasında oynanan karşılaşmada Alanyurtspor maça istekli başladı. Kırmızı Siyahlılar baskılı oyunun sonucunda 9’uncu dakikada frikik kazandı. Topun başına geçen Fatih Pal, 35 metreden gönderdiği füzeyle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Orhaniyespor atakları artsa da, Kırmızı Beyazlı ekip Alanyurt savunmasını ve direkleri geçemedi. İlk yarı Alanyurtspor’un 1-0 üstünlüğü ile son buldu.

Maçın ikinci yarısı daha heyecanlı bir hal alırken, son 45’e penaltılar ve kırmızı kartlar damga vurdu. 51. Dakikada Orhaniyespor’da Kazım, rakibine yaptığı hareket sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Orhaniyespor’un direnci kırılmaya başlarken, 59. Dakikada hakem penaltı noktasını gösterdi. Orhaniyespor’u yeniden heyecanlandıran penaltıda topun başına geçen usta ayak Yıldıran, belki de takımına şampiyonluğun yolunu açacak golü atamadı. Alanyurtspor’da 68. Dakikada ilk golün mimarı Fatih Pal yeniden sahneye çıkarak skor tablosunda durumu 2-0’a getirdi. 81. Dakikada Yalçın’la 3-0’ı bulan Alanyurtspor, 90+2’de Orhaniyespor’lu Mehmet’in golüne engel olamadı 3-1. Maç Alanyurtspor’un 3-1 üstünlüğü ile son buldu.

ALANYURT ŞAMPİYONLUĞA ORTAK OLDU

Bu sonuçla Orhaniyespor şampiyonluğunu ilan etme hayallerini başka bahara bırakırken, Alanyurtspor ise 28 puandaki rakibini yakaladı. Kırmızı Siyahlılar 27 puana ulaşarak şampiyonluk yarışına ortak oldu. Şampiyonu ise son 2 haftada oynanacak karşılaşmalar belirleyecek.

SOMA PANKARTIYLA ÇIKTILAR

Öte yandan, Alanyurtspor zorlu 90 dakika öncesi Soma’da yaşanan maden faciasını da unutmadı. Futbolcular sahaya “Acınız acımızdır Soma. Tüm yurdumuzun başı sağ olsun” pankartıyla çıktı. Maç öncesi de Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68