Ortakçı yüzmede ikinci oldu

Ortakçı yüzmede ikinci oldu

Bursa’da düzenlenen yüzme yarışlarında, 8 birincilik, 7 ikincilik ve 11 üçüncülük alan Ortakçı Spor Kulübünün sporcuları, Nilüfer Belediyesi’nin ardından ikinci oldu.

24-25 Kasım tarihlerinde Öğretmenler günü nedeni ile ikincisi düzenlenen Nilüfer Yüzme Festivali, Nilüfer Konak yüzme havuzunda gerçekleştirildi.

Bursa, Balıkesir ve ilçelerinden katılan 300 sporcunun yarıştığı festival yarışlarına, Ortakçı Spor Kulübü 26 sporcuyla katıldı.

Bursa’dan 9 elit spor kulübünün ve Balıkesir’den Yıldız Kulaçlar ve Balıkesir Gençlik Spor Kulübün çağrıldığı organizasyonda, Ortakçı Spor Kulübü; 8 birincilik, 7 ikincilik, 11 üçüncülük alarak Nilüfer Belediyesi Spor Kulübünün arkasından en başarılı ikinci kulüp olmayı başardı. Kulüp Başkanı Umut Ortakçı ve 2. Başkan İrfan Balaçiçek de yarışları izleyenler arasındaydı.

“TÜRKİYE’DE SAYGIN KULÜPLER ARASINA GİRECEĞİZ”

Kulübün Baş antrenörü Emrah Gürel, sporcuların 17’sinin daha ilk yarışları olduğunu, 9 sporcunun ise daha önceden yarış deneyimi yaşadığını söyledi. Alt yapılarının her geçen gün daha da iyi olduğunu ve Ocak ayında gerçekleştirilecek olan yarışlarda daha başarılı olacaklarını kaydeden antrenör Emrah Güler; “Aldığımız dereceler ile Türkiye’de saygınlığı olan spor kulüpleri arasında yer almaya başladık. Başarı ortamını hazırlayan Ortakçı ailesi sayesinde çıtamızı her geçen gün yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

NE KADAR DOĞRU İŞ YAPTIĞIMIZI HERKES GÖRECEK

Ortakçı Spor Kulübü Başkanı Umut Ortakçı ise, yarışları izlediğini ve sporcuların ne kadar kaliteli olduğunu, antrenörüyle uyum içersinde çalışmalarının meyvesini aldığını gördükçe memnun kaldığını söyledi. İlerleyen yıllarda sporcuların milli takım seviyesine geldiklerinde hem İnegöl’ümüzü, hem de ülkemizi başarıyla temsil edeceklerini ve bu işte ne kadar doğru karar verildiğini herkesin anlayacağını ifade eden Ortakçı, dereceye giren sporcuları da kutladı.

2. Başkan İrfan Balaçiçek ise, bu yıl yoğun talep üzerine 1 Aralık’ta 4. dönem kış okulunun açılacağını hatırlattı. Kış Yüzme Okulunda başarılı olan minik sporcuların alt yapıya seçileceğini de belirten Balaçiçek; “Sporcu ordusu kurmak istiyoruz. Tüm ailelere sesleniyorum; bu güzide spordan tüm çocuklarımızın faydalanmasını istiyoruz. Bu hafta okullarda minik kulaçlar adayı arayacağız. Aileler yüzme sporuyla çocuklarını tanıştırdıktan sonra, ne kadar yerinde karar vermiş olduklarını anlayacaklardır” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32