ORTAKÖY´DE ORTA OYUNU

ORTAKÖY´DE ORTA OYUNU

İnegöl Belediyesi Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sergilenen Efendiden İbişe orta oyunu,Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu minikleri ile buluşturuldu.

 

İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik olarak başlattığı değerler eğitimi çalışmalarına devam ediyor. Aralık ayı içerisinde Karagöz gölge oyunlarıyla başlayan değerler eğitimi programları yine kültürümüzün bir parçası olan orta oyunuyla çocukları hem eğlendiriyor hem de değerlerimizi öğretiyor.

 

DEĞERLER EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ BÜYÜK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Günümüz dünyasında, akademik başarı kadar, çağdaş yaşamın vazgeçilmezi haline gelen, dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik, düzen ve sorumluluk gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına bizlerde çeşitli projeler yürütüyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde değerler eğitiminin yeri ve öneminin farkındayız. Çocuklarımıza kültürümüzü, değerlerimizi öğretirken bunu yine Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan orta oyunuyla yapıyoruz. Çocuklarımız böylece hem edebiyatımızı hem kültürümüzü hem de değerlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor? dedi.

 

BU AYIN KONUSU ?SORUMLULUK?

Taban; ?İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle her ay haftanın bir günü okullarımızdan gelen talebe göre değerler eğitimi ?Efendiden İbişe Değerler Eğitimi´ adlı geleneksel Türk tiyatrosu örneği olan orta oyunu bu ay ?Sorumluluk´ konusu ile çocuklarımızı buluşturuyoruz. İbişin okuldaki ve normal yaşantısındaki sorumluluğu anlatan oyun önümüzdeki haftalarda çocuklar ile buluşmaya devam edecek? şeklinde konuştu.

 

İnegöl Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman ve İnegöl Belediyesi Tiyatro oyuncusu Tolga Örnek´in rol aldığı oyun, Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencileri ile buluştu ve çocuklara keyifli saatler yaşattı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04