ORTAÖĞRETİME GEÇİŞLER BAŞLADI

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞLER BAŞLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2016 TEOG için öğrencilerin yerleştirme esas puanlarının belli olduğunu ve kayıtlar için mutlaka okul tercihlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2016yılı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) için öğrencilerin yerleştirmeye esas puanlarının belli olduğunu belirterek; ?Öğrencilerimiz bu puanlarla ortaöğretime yerleştirileceklerdir.Önceden olduğu gibi tercih yapmadan herhangi bir okula direk kayıt yapılmamaktadır. Bu nedenle bütün öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde mutlaka okul tercihlerini yapmaları gerekmektedir? dedi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Genel başvuru şartları ile ilgili bilgiler veren Bilican, ?Başvuru yapabilmek için; 2015-2016 öğretim yılında ortaokul 8´inci sınıfı başarıyla tamamlamış olmak, başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak, YEP´e(Yerleştirmeye Esas Puan) sahip olmak gerekiyor? şeklinde konuştu.

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemleriyle ilgili konuşan Bilican, ?8´inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, ?Tercih yapmak istiyorum´ ve ?Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım´ butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. ?Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım´ butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanış sayılacaktır ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. Tercih işlemleri,Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.trveyahttps://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (saat 17.00´yekadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü, tercihişlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1´deki ?Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formuna bağlı kalarak veli adına yapacaktır.(25 Temmuz 2016 saat 17.00´ye kadar). Açıköğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihleriniokul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2´de yer alan AçıköğretimOrtaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir (16 Temmuz 2016 saat 17.00´ye kadar)? diye konuştu.

Bilican ayrıca; 15-25 Temmuz 2016tarihleri arasında tercih yapacak öğrencilere ve velilere yardımcı olmak için ilçemiz Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Alanyurt Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Altıeylül Ortaokulu, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu, Cerrah Ortaokulu, İstaş Kentaş Ortaokulu, M.M. Samda Ortaokulu olmak üzere toplam 8 merkezde TEOG Danışma Merkezi oluşturularak rehber öğretmenler görevlendirildiğini, tercihlerle ilgili bilgi edinmek isteyenlerin bu merkezlerimize müracaat edebileceklerini ifade etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68