OSB İLE BERABER YAŞAMAYA MAHKÛMUZ

OSB İLE BERABER YAŞAMAYA MAHKÛMUZ

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, asfalt çalışmalarından kültür sanat festivaline, çevre temizliğinden hava kirliliğine birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Aktaş, hava kirliliği konusunda 1. O

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün sabah Özsüt’te düzenlediği kahvaltılı toplantıda İnegöl’deki yerel basın mensuplarını ağırladı. Gazete ve televizyon yöneticileri ile muhabirlerin katıldığı kahvaltıda, İnegöl’le alakalı konular masaya yatırıldı. Basın mensuplarının çeşitli konularda sorularını yanıtlayan Başkan Aktaş, 2 saat süren toplantıda asfalt sezonundan kültür sanat festivaline, çevre temizliğinden hava kirliliğine birçok konuda soruları içtenlikle yanıtladı.

BASININ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLER DE VAR

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Başkan Aktaş, yerel basın temsilcileri ile en son 1 Mart’ta bir araya geldiklerini anımsatarak; “ İnegöl her geçen gün gelişip büyüyor. Her alanda büyümesi, daha iyi yerlere gelebilmesi için herkesin üzerine düşen görevler var. Tabi siz basın mensubu arkadaşların da üzerine düşen bazı sorumluluklar var. Ben İnegöl’de bunun iyi niyetle yerine getirildiğini görüyorum” dedi.

Yapılan toplantının bir amacı daha olduğunu ifade eden Aktaş, basın mensuplarının, gazete ve televizyon sahiplerinin yoğun gündem nedeni ile birbirlerini bile görmekte zorlandığından söz ederek; “Muhabir arkadaşlar haber esnasında birbirlerini görüyorlar. Haddimize değil belki insanları bir araya getirmek, ama İnegöl’ün menfaatine sohbet etmek için bu birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz. Bir-iki arkadaşımız hariç toplantıya katılımın eksiksiz olduğunu görüyoruz. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben arkadaşlarımızın vereceği bilgi ve tavsiyelerin de faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

REKOR DERECEDE TRETUVAR VE ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Alinur Aktaş, yaptığı bu kısa konuşmanın ardından ise basın mensuplarının yönettiği soruları cevapladı. İlk olarak asfalt konusunda sezonun ne zaman başlayacağına dair sorulan soruyu yanıtlayan Alinur Aktaş, “Asfaltlardaki bozulmalarda ağır kış şartlarının etkisi olduğu gibi, UEDAŞ da ciddi bir çalışmaya başladı. Bunun da etkisi var. Biz zaten şu anda yama olarak asfalt yapıyoruz. Ama kaplama asfaltla ilgili 10-15 gün içerisinde sezonu açarız. Bu biraz da hava sıcaklığıyla ilgili. Ayrıca bazı projelerimizi de iptal ettik. Bunlar da Mayıs ayı içerisinde mektup olarak gönderilecek. Rekor derecede tretuvar ve asfalt çalışması yapacağız. Şu an çok ciddi bir hamle başlayacak bununla ilgili. Ancak şu da bir vaka ki, çalışmaların olduğu yerlerde sıkıntı olması kaçınılmaz. Asfalt konusunda bazı cadde ve sokaklarda vatandaşların ciddi sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Bunların sıkıntıları da en kısa zamanda giderilecek” dedi.

FESTİVAL TARİHİ BELLİ OLDU

Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilecek olan Kültür Sanat Festivaline ilişkin festival tarihi ve katılacak sanatçılara ilişkin yöneltilen soruyu da yanıtlayan Aktaş, festivalin 8-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Aktaş, festivalle ilgili olarak; “Uluslar Arası Kültür Sanat Festivalimizin de tarihi belli oldu, bu konuyla alakalı komisyon da kuruldu. Artık festivali Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vasıtasıyla yapıyoruz. 8-15 Tarihleri arasında festivalimiz gerçekleştirilecek. Bunun sebebi de ramazan ayı 19 Temmuz’da başlıyor. Ama önümüzdeki yıl festivalimiz Ağustos ayının ikinci yarısında olacak. Festivale gelecek sanatçılarla ilgili de belli olanlar var. Bunu da yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Ramazan Sokağımız da yine aynı yerinde ve format olarak da hemen hemen aynı olacak. İnegöl halkı Ramazan Sokağı’nı çok tuttu, vatandaş istiyor artık” açıklamalarında bulundu.

“LODOSA TUTULMUŞ ÇAMAŞIR GİBİ İŞ YAPAMAM”

Alinur Aktaş, İnegöl’ün kanayan yaralarından biri olan hava kirliliği ve çevreyle ilgili en büyük sorun olan çevre temizliği konularında da soruları cevapladı. Hava kirliliğinin bu yıl azalmasına karşın, halen yeteri kadar çözüme kavuşturulamadığının belirtilmesinin ardından konuşan Başkan Aktaş, hem çevre temizliği hem de hava kirliliği konularını değerlendirdi. Çevre temizliği konusuna açıklık getirerek soruyu yanıtlayan Aktaş, “İnegöl hepimizin şehri ve herkesin bir sorumluluğu var. Ben bu işin bir kültür meselesi olduğunu düşünüyorum. Adam çok kelli felli, çok dindar, memleket aşığı, memleket sevdalısı olduğunu söylüyor; ama hep olaylara kendi açısından bakıyor. Benim evim temiz olsun, benim evimin önü temiz olsun başkanın evi nasıl olursa olsun mantığıyla. Bir yeraltı konteynırı yerleştirdik. Devrim niteliğinde bir proje. Avrupa’da bazı şehirlerin başarabildiği bir proje. Haziran ayına kadar da 80 tane konteynır yerleştirilecek. Ne bir kirlilik, ne kötü koku yok. Aksine kent mobilyası gibi hoş bir görüntüsü de var. Emniyet Müdürlüğü’nün çaprazında ilk konteynırı yaptık, en az 20 kişiye dert anlattık. Muazzam bir çalışma, ama burada olmasın. Şimdi ben lodosa tutulmuş çamaşır gibi iş yapmaya kalkarsam, biz iş yapamayız. Her tarafa da konulacak kardeşim, yerleri de belirlendi. Biz bunları her tarafa koymak zorundayız, herkes de temizlikle ilgili sorumluluğunu yerine getirmek zorunda” şeklinde konuştu.

OSB İLE BERABER YAŞAMAYA MAHKÛMUZ

Alinur Aktaş, hava kirliliği konusunda ise şöyle konuştu: “Hava kirliliği ile ilgili de mesafe kaydedildi mi, kaydedildi. Yeterli mi, değil. Ama bu sorun başka şehirlerde de var. Bursa’yı düşünün, sanayiyle bu kadar iç içe olan bir şehir düşünebiliyor musunuz? Keşke benim büyüklerim de sanayiyi daha başka bir yere kursaydılar. Dolayısıyla OSB ile beraber yaşamaya mahkûm bir şehiriz biz.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07