www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OSB-ALANYURT ARASINA AĞAÇTAN SET

OSB-ALANYURT ARASINA AĞAÇTAN SET

Oylat Doğa Koruma Derneği ile İnegöl Belediyesi'nin, Alanyurt ile Organize Sanayi Bölgesi'ne tampon bölge oluşturacak yaklaşık 90 dönüm alan üzerine yapmayı planladığı ağaçlandırma projesinde imzalar atıldı.

İmza öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçemizde farklı sivil toplum örgütlerinin faaliyet gösterdiklerini ve İnegöl’ün gelişmesi için projeler ürettiklerini belirtti. Aktaş, “Oylat Doğa Koruma Derneği (OYDER) de kısa bir süre önce teşekkül etmiş, özellikle doğa ve çevreyle alakalı yatırımlara öncülük etmek, bu konuda bir bilinç oluşturmak adına faaliyette olduğunu kamuoyuna deklare etmişti. Kısa bir süre öncede bizatihi şahsımı belediyede ziyaret edip OYDER olarak, ağaçlandırma çalışması yapmak istediklerini, bu manada da Organize Sanayi Bölgesi ve Alanyurt arasında 90 dönüm civarında bir bölgede ağaçlandırmayla alakalı proje hazırlığı yaptıklarını ifade etmişlerdi” dedi.

KISA VADEDE İSTİFADE EDİLECEK

İnegöl Belediyesi’nden yetkili isimlerinde içinde olduğu OYDER’in bölgede yaklaşık 3 bin civarında 2,5 - 3 metre yüksekliğinde yetişmiş ve yaprak dökmeyen ağaçların yaz kış İnegöl’e oksijen kaynağı olması adına hayırlı, faydalı bir o kadarda maliyetli bir projenin öncülüğünü yapmak istediklerini dile getiren Aktaş, “Bugün de OYDER ile bu yönde bir protokol imzalıyoruz. Bu yatırım özellikle birinci Organize Sanayi Bölgemizden kaynaklanan bir miktar olumsuzluğu tamamen bertaraf etmek adına güzel bir araç olacak” şeklinde konuştu. OYDER’e bu hayırlı faaliyet için teşekkür eden Aktaş, projenin İnegöl Belediyesi ile birlikte OYDER’in ortak bir projesi olduğunu ve projeye sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, projenin hayırlı uğurlu olması temennisi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

PROJEYE DESTEK ÇAĞRISI

Oylat Doğa Koruma Derneği (OYDER) Başkanı Mustafa Şiren ise, protokol metnini imzalamak için geldiklerini belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Tüm sanayici ve iş adamlarını, İnegöl’ü seven herkesi bu projeye destek vermeye çağıran Şiren, “Bize destek veren Sayın Alinur Aktaş’a bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İMZALAR ATILDI

Açıklamaların ardından Alanyurt ile Organize Sanayi Bölgesi arasında tampon bölge oluşturacak yaklaşık 90 dönümlük alan üzerine yapılması planlanan ağaçlandırma çalışması için imzalar atıldı.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19