www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OSB`de Büyük Yangın

OSB`de Büyük Yangın

2. OSB'de bulunan Leta Sandalye firmasında çıkan yangın fabrikayı küle çevirdi. Bitişikte bulunan fabrikaya da sıçrayan yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 12.30 sıralarında 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Leta Sandalye fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrikanın depo kısmında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan alevler bir anda depoyu komple sararak yangına dönüştü. Git gide büyüyen yangın, işçilerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınamayınca durum 110'a ihbar edildi. İhbar üzerine harekete geçerek olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için uzun çabalar sarf ettiler.

 İTFAİYE YETMEDİ

Olaya müdahale eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, işyeri çalışanları ve çevredeki esnafların da yardımlarıyla yangını kontrol altına almaya çalışsalar da alevler gitgide artarak yükselmeye başladı. İtfaiye araçlarındaki suların yetersiz kalması ve takviyelerin geç gelmesinden şikâyet eden çevredeki vatandaşlar bölgeye gelen Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırıldılar.

 DUVARLARI SÖKTÜLER

Zaman zaman yaklaşık 10 İtfaiye aracının aynı anda müdahale ettiği yangın esnasında fabrikanın duvarlarında bulunan saclar işçiler ve itfaiye ekipleri işbirliğinde sökülerek fabrika bahçesinin dışına alındı. İtfaiye'nin müdahale açısının rahatlamasının ardından çalışmalara daha etkili bir şekilde devam edildi.

 ALEVLER YANDAKİ FABRİKAYA SIÇRADI

Artarak devam eden yangın Leta Sandalye'nin bitişiğinde bulunan Modis Mobilya firmasına da sıçradı. İki işyeri arasında etkisini artıran yangının Modis Mobilya'da bulunan sünger ve kimyasal malzemelere sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi. Alevlerin sıçramasını engelleyecek olan itfaiye araçlarında suyun tükenmesi ve müdahalenin uzun süre aksaması yan firmada çalışan yöneticileri ve işçileri de çileden çıkardı.

 HASAR BÜYÜK

Uzun süren müdahalelerin ardından kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı olmazken, dumandan etkilenen çalışanlar ihbar üzerine bölgeye gelen 112 Acil Servis Ambulansı'nda görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırıldılar. Yangının söndürülmesinin ardından ortaya çıkan manzara ise yürek burktu. Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği olayda firmada çalışan yaklaşık 300 personel mağduriyet yaşadı.

 GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Yangını baştan sona korku dolu gözlerle izleyen ve ara ara müdahalelerde bulunan firma sahipleri ve çalışanlar yaşanan olaydan dolayı gözyaşlarına hâkim olamadılar.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01