OSB'de korkutan zehirlenme

OSB

1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette olan bir kablo fabrikasında meydana gelen zehirlenme olayında 12 kişi hastanelik oldu.

Edinilen bilgilere göre 1. OSB bölgesinde bulunan bir kablo firmasında meydana gelen zehirlenmede 12 kişi İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine sevk edildi. İddiaya göre fabrikada yapılan kimyasal deney sonrası fabrikanın için ağır bir koku aldı. Sabah mesai başlangıcı ile işe gelen işçilerde baş dönmesi ve istifra şikâyetleri çoğaldı. Olayda zehirlenen Merve Erdoğan, Şerife Menteş, Meryem Evan, Cevriye Durmuş, Emine Yıldız, Nurşen Üner, Şadiye Malkara, Bahar Erkan, Ayşegül Tarım, Dilara Dünüzer, Fehime Manavoğlu ve Mine Yıldırım bölgeye gelen 112 Acil Servis Ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

 Zehirlenen işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 OLAY TEST SONUCUNDA MEYDANA GELDİ

Olayın ardından hastane bahçesinde bir açıklama yapan firmanın kalite kontrol müdürü İlhan Canöz, Bizim fabrikamızın müşterilerinin isteği doğrultusunda yaptığımız bazı testler var. Bir kimyasalın içerisine kabloları koyarak ne derece etkilendiğini görmek için yaptığımız testlerden bir tanesinde maalesef arkadaşlarımızın bu durumda kalmasına neden oldu” dedi.

 ASTIM RAHATSIZLIĞI OLAN ETKİLENDİ

Astım rahatsızlığı olanların olaydan etkilendiğini belirten Canöz, Dün bunları laboratuara koymuş sıcak bir beher içerisinde kabloları ısıtmıştık. Ertesi gün geldiğimizde işletmenin kokudan dolayı etkilendiğini gördük. Özellikle astım rahatsızlığı olan arkadaşların kokudan etkilendiğini gördük. Hastaneye geldiler. Biz de bu yüzden buradayız. Doktor hanıma bu kimyasalı gösterdik, onlar da bakanlığın bu konu ile ilgili zehirlenme hattını aradılar ve herhangi bir problem olmadığı, takibi gerektiren bir sıkıntı olmadığını söylediler” şeklinde konuştu.

 ZEHİRLENEN İŞÇİLER EVLERİNE GÖNDERİLECEKLER

Yapılan tahlillerden sonra etkilenen işçilerin evlerine gönderileceğini belirten Canöz, Malzemeleri dün laboratuara koyduk. Biz bunu sık sık yapıyoruz. Bu ilk defa reaksiyona soktuğumuz bir kimyasaldı. Şuan etkilenen sayısı 12. Bizim bilgilerimize göre kimsede bir şey yok. Özellikle astım rahatsızlığı olan arkadaşlar şuan içerideler. Onlar da kan tahlilleri yapıldıktan sonra evlerine gönderilecek” diye konuştu.

 FABRİKA 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Fabrikayı bir gün tatil ettiklerini aktaran Canöz, Etkilenen arkadaşlarımızı bugün evlerine gönderdik. Aslında buna gerek yoktu ama arkadaşlar etkilendiği için böyle bir karar aldık. Bu tür reaksiyona neden olan kimyasallara bu tür işlemler yapılmayacak. Biz bu deneyleri yıllardır yapıyoruz ama ilk defa karşımıza böyle bir şey geldi. Eğer cilde, göze temas ederse bir alerjisi olduğu söyleniyor. Isınma ile insanların etkileneceği söylemiyor” dedi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51