"OSMANLI`NIN TORUNUYUZ"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk misafiri olan Papa'nın ‘1915`te Osmanlılar Ermenileri katletmiştir' dediğini hatırlatarak, İlk defa tarihte bir Papa böyle bir ifade kullanmıştır. Bunun karşısında du

 

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında önceki akşam İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret ettiler. Ziyarete, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayları İsmail Özdemir, Özgür Öztürk ve partililer katılım gösterdi.

BARAJSIZ SEÇİM VE AMA`SIZ BİR ANAYASA

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Bu nazik ziyaretinizden dolayı çok Saadet Partisine teşekkür ediyorum. Derneğimiz 1998 yılında kuruldu. Sonuçta dernek olarak biz, 1998 yılını baz alıyoruz. Ama bizim tarihimiz 1299`lara kadar giden, kendisini referans alan bir anlayış ile kendimizi ifade ediyoruz. 7 Haziran`da seçimler var. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Halkın idaresinin meclise yansıması açısından, seçimler önemli bir ölçü. Şimdi Türkiye`de demokratikleşmeyi, demokrasinin ilerlemesini konuşuyoruz. Şahsi düşüncem Türkiye`de demokrasinin ilerlemesi için 2 tane ön şart var. Bir tanesi barajsız bir seçim ve diğeri de amasız bir anayasa” dedi.

SÜTÇÜ ADAYLARI TANITTI

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise, Milletvekili adayımız İsmail Özdemir kendisi mali müşavirdir. Uzun yıllar teşkilatımızın birçok kademesinde görev yapmış, tecrübeli ve İnegöl`e hizmeti geçmiş bir ağabeyimiz. Diğer taraftan Milletvekili Adayımız Özgür Öztürk Bey var. Kendisi yüksek inşaat mühendisi... Bir önceki seçimlerde Belediye Meclis Üyesi idi. Ben bu seçimlerin ülkemize, Bursa`mıza ve İnegöl`ümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ OSMANLI'NIN DEVAMIDIR

7 Haziran seçimleri kapsamında Ertuğrulgazi Derneğine ziyarette bulunduklarını belirten Saadet Partisi Bursa Milletvekili adayı Özgür Öztürk ise, Tabi başkanımız güzel ifadeler kullandı. Biz mesajı aldık. Saadet Partisi de zaten Osmanlı'nın devamıdır. Dolayısıyla dernek ve parti anlayışımız birbirine çok yakın. Osmanlı gibi Saadet Partisi de Avrupa Birliği'ne karşıdır. Biz neden Avrupa Birliğine karşıyız? Bizim kültürümüzü, dilimizi, örfümüzü, dinimizi kısacası her şeyimizi yok etme çabasındalar. Bunu artık herkes biliyor. Peki, biz neden sürekli Avrupa Birliğine girmemiz gerek gibi hava estiriliyor? Biliyorsunuz Avrupa Birliği Bakanlığımız bile var. Bu bakanlığın, bütün bakanlıklarda temsilcileri var ve geçen her kanunun, yasanın Avrupa Birliğine uygunluğunu kontrol ederek yasalaştırıyorlar. Dolayısıyla aslında bizi Avrupa Birliği yönetmekte” diye konuştu.

KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Saadet Partisi Bursa Milletvekili adayı İsmail Özdemir ise, İlk ziyaret ettiğimiz dernek Ertuğrulgazi Derneği. Çünkü biz Osmanlı torunlarıyız ve bundan gurur duyuyoruz. Hiçbir şekilde tarihimizden utancımız yoktur. Yine bir batılının ifadesi ile Osmanlı'nın yaptıklarını vahşet olarak kabul etmiyoruz. Özellikle son 1915 olayları dolayısı ile biliyorsunuz yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na ilk misafir Papa getirildi. Aynı Papa, ‘1915`te Osmanlılar Ermenileri katletmiştir' dedi. İlk defa tarihte bir Papa böyle bir ifade kullanmıştır. Yine tabi ki Papa`nın çocukları Avrupa Birliği Üyesi ülkelerle aynı doğrultuda bunu bir siyasi karar haline getirmişler ve ‘1915`te Osmanlılar Ermenileri katletmiştir' şeklinde bir siyasi karar almışlar. Bunun karşısında durmaya devam edeceğiz”dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07