OY KAYBININ ANALİZLERİ YAPILACAK

OY KAYBININ ANALİZLERİ YAPILACAK

Adalet ve Kalkına Partisi İlçe Başkanı Adem Demirel, ?AK Parti olarak öncelikle ilçemizden başlayarak tüm kadrolarda oy kaybının analizleri yapılacaktır. Halkımız müsterih olsun? dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında 7 Haziran Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

ÜLKE MENFAATİNİ ÖN PLANDA TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti?nin her zaman milletin teveccühüne önem verdiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, ?Milletimizin teveccühü ne olduysa biz AK Parti olarak saygı duyduk ve duymaya da devam edeceğiz. 7 Haziran 2015 genel seçimleri halkımızın yüzde 87 katılımı ile gerçekleşti bu güçlü katılımdan dolayı öncelikle tüm seçmenlere çok teşekkür ediyorum. Genel seçimlerde almış olduğumuz yüzde 40,86 oy oranı ile tekrar AK Parti milletimizin teveccühü ile birinci parti olmuştur. Bursa ilimizde AK Parti yüzde 43,90 ile birinci, ikinci en yakın rakibi CHP ise yüzde 27,70 almıştır. İlçemizde ise AK Parti yüzde 57,71 oy oranı ile birinci, ikinci ise yüzde 15.55 ile MHP olmuştur. Sonuçlar gösteriyor ki; Bursa ve İnegöl?de seçmen AK Parti demiştir. Seçim sisteminin de vermiş olduğu etkiyle yüzde 40,86 oy oranı olsa da AK Parti tek başına hükümet kuracak milletvekili sayısına ulaşamamıştır. 2011 genel seçimlerinde partimizin aldığı yüzde 49,84?lük oy oranı milletimizin takdiri ile yüzde 40.86?ya inmiştir.  AK Parti olarak öncelikle ilçemizden başlayarak tüm kadrolarda oy kaybının analizleri yapılacaktır. Halkımız müsterih olsun diyoruz. AK Parti olarak bu yeni süreçte de, Türkiye?nin son seçimlere göre de en büyük ve güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz? dedi.

İLÇE BAŞKANLARI TOPLANIYOR

Demirel, ?Genel merkezimizin istişare çalışmaları, yani seçim çalışmalarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili yol haritası belirleme çalışmalarını bugün il başkanlığımızca Bursa?da yapılacak olan ilçe başkanları toplantısı ile başlatacağız. Özellikle seçim sürecinde canla başla çalışan teşkilat mensubu arkadaşlarıma, bize oy veren ya da vermeyen tüm seçmenlerimize vatandaşlık görevini yerine getirerek gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı teşekkür ediyorum. Çıkan sonuçların ilçemize ve ülkemize hayırlı olması temennisi ile tüm ilçe halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum? dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00