www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

OYLAT YOLUNDA 2. ETAP BAŞLIYOR

OYLAT YOLUNDA 2. ETAP BAŞLIYOR

Bursa Valisi Şahabettin Harput, geçtiğimiz yıl 3,2 kimlometrelik kısmı asfaltlanan Oylat yolunun, kalan 6,1 kilometrelik kısmının ihale edildiğini, çalışmaların birkaç gün içerisinde başlayacağını duyurdu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 10 yıllık AK Parti iktidarında Bursa’da yapılan yol çalışmalarına 2,5 milyar TL harcandığını açıkladı. 2013 yılının yaz aylarında yapılacak yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Harput, İnegöl’de birçok projenin tamamlanacağı mesajını verdi. Söz konusu yollardan biri Oylat yolunun 6,1 kilometrelik kısmı. Ayrıca Mezitler, Bursa-İnegöl karayolu ve Kurşunlu ile Oylat köprülü kavşaklarının da yıl içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ULAŞIM YATIRIMI BU DÖNEMDE YAPILDI”

Vali Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada hızlı tren hariç devletin son 10 yılda Bursa’daki ulaşım projeleri için 2.5 milyar TL harcama yaptığını söyledi. Harput, “Sadece bu yılın ilk 5 ayında Bursa’da otoban projesinin kamulaştırması dahil, 22 proje için 164 milyon TL ödenek kullanıldı” dedi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin cumhuriyet tarihinin en önemli ve en büyük ulaşım yatırımlarını bu dönemde aldığını belirterek, şöyle konuştu:

 

“Şu an Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda devam eden 21 yatırımın proje tutarı 3 milyar TL’yi buluyor. Bu projeler için özellikle son 10 yılda devletimiz 2,2 milyar TL harcama yaptı. Bu rakama 6,3 milyar dolarlık yatırım büyüklüğü ile dünyanın 50 ülkesinin bütçesinden fazla olan İstanbul-Gebze-Bursa-İzmir Otoban Projesi’nin 137.6 kilometrelik Bursa etabı için yapılan harcamayı da ilave edersek, ulaşım yatırımlarımıza bu dönemde yapılan harcama 2.5 milyar TL’yi aşıyor. Sadece bu yılın ilk 5 ayında otoban projesinin kamulaştırmalarıyla birlikte, projelerimiz için 164.3 milyon TL kaynak kullanıldı.”

 

BURSA DÜNYANIN YENİ MERKEZİ OLACAK

Bursa’nın yol ağının bugün itibariyle 4 bin 952 kilometreye ulaştığını hatırlatan Vali Harput, “Devletimizin başta hızlı tren ve karayolları projeleriyle Bursa, birçok hedefe giden yolda Türkiye’nin ve dünyanın yeni merkezi haline gelecek. Cumhuriyetimizin 100. yaşında Bursa, küresel marka kentler liginin en önemli aktörü olacak” diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl’den de birçok projenin yer aldığı Karayollarının devam eden 21 projesindeki son durumu ise şöyle anlattı:

 

MEZİTLER TEMMUZ’DA BİTECEK

Türkiye’nin kara noktalarından olan Mezitler bölgesi ile ilgili de müjdeli bir haber veren Vali Harput, Mezitler’de heyelanlı bölgeye el atıldığını ifade etti. Harput, “Bursa-Ankara Karayolu Mezitler Vadisi’ndeki heyelanlı bölgede çalışmalar bu yılın Temmuz ayında bitirilerek ve 3 kilometrelik alanda bitümlü sıcak karışım (BSK) asfaltlaması yapılacak” dedi.

Şahabettin Harput, Bursa-İnegöl ayrımı ile Yenişehir-Bilecik ayrımında 3.2 kilometrelik bölünmüş yolun da bu yıl içinde tamamlanacağını kaydederek; “Söz konusu karayolunda Yenişehir Güney Çevre Yolu’nu da kapsayan 15.4 kilometrelik yolun yapıl ihalesi bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Balıkesir-Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Karayolu’nun Bursa sınırlarında kalan Gökçedağ-Harmancık arasındaki 10 kilometrelik bölünmüş yol bu yıl tamamlanacak. Harmancık-Tavşanlı bölünmüş yol ihalesi ise bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Bursa’yı dağ ilçelerine bağlayan karayolunun Doğancı Barajı’na kadar olan 12.3 kilometrelik yolun projesi ise ihale edildi” diye konuştu.

BURSA-İNEGÖL KARAYOLUNA 7 MİLYONLUK İHALE

Bursa-Karacabey Karayolu’nda bu yıl içinde toplam 10 kilometrelik bitümlü sıcak karışım(BSK) asfaltlaması yapılacağını, böylece 65. 5 kilometrelik bölünmüş karayolunda BSK kaplaması yapılan mesafenin 57 kilometreye çıkarılacağını da dile getiren Harput, “Genişletme ve BSK kaplama çalışmaları iki etap halinde yürütülen Bursa-Mudanya Karayolu ise en kısa sürede tamamlanacak. Ayrıca Balıkesir-Susurluk-Karacabey Karayolu ile Karacabey-Bandırma Karayolu’ndaki BSK kaplama çalışması da bu yıl içerisinde bitirilecek. Bursa-İnegöl Karayolu’nun aşınan belli bölümlerindeki BSK asfaltlama çalışmasının ihalesi ise sonuçlandırıldı. Bedeli 7 milyon TL olan proje bu yılın ikinci yarısında tamamlanacak” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL-YENİŞEHİR YOLUNDA ÇALIŞMALAR BU YIL BAŞLAYACAK

Açıklamaları sırasında İnegöl-Yenişehir yolu hakkında da bilgi veren Vali Harput, 24.5 kilometre uzunluğundaki İnegöl-Yenişehir Karayolu’nda çalışmalara bu yıl başlanacağını belirtti.

OYLAT YOLUNUN İHALESİ YAPILDI

Harput, yine geçen yıl 3.2 kilometresi BSK asfaltlaması yapılan Oylat Yolu’nun geri kalan 6.1 kilometrelik bölümünün BSK asfaltlaması işinin de ihale edildiğini belirterek, “Yoldaki çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR BU YIL TAMAMLANACAK

Şahabettin Harput, karayollarındaki geçiş güvenliğini artırmak amacıyla planlanan köprülü kavşaklardan İnegöl-Bozüyük Karayolu’ndaki Kurşunlu ve Domaniç Köprülü Kavşaklarının da bu yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19