Oyun Havasıyla Stres Attılar

Oyun Havasıyla Stres Attılar

İZED’in Huzur Evi’nde düzenlediği eğlencede, huzurevinde kalan yaşlılar oyun havası eşliğinde stres attılar.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED), yaşlılar haftası nedeniyle önceki akşam Huzurevinde eğlence programı düzenlendi. Oyun havalarının çalındığı, dansların edildiği gecede, huzurevi sakinlerinin neşeleri dikkat çekti.

İZED Yönetim Kurulu Üyeleri ile dernek üyelerinin de katıldığı programda bir konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu olarak Yaşlılar Haftası olması nedeniyle Huzurevini ziyaret ettiklerini hatırlatarak; “Bu ziyaret esnasında Huzurevinde kalan annelerimiz, babalarımız dediler ki, ‘Biz eğlenmek istiyoruz. Sosyal etkinlik yapılmasını istiyoruz.’ Ben de bu hafta içerisinde Yaşlılar Haftası münasebetiyle eğlence düzenleyeceğimizi söylemiştim. Engelli çocuklarımızla, aileleriyle bu akşam Huzurevinde kalan yaşlılarımız mutlu etmeye geldik. Gerçekten Huzurevinde kalan yaşlılarımızın maddi anlamda hiçbir sorunları yok. Bu insanların manevi ihtiyaçları var. Yani hepimizin gelecekte varlıklarımızı kaybedip buralarda olabileceğimizi düşünerek bu insanların şefkat, ilgi ve alaka beklediklerini unutmamalıyız. Bizler İZED olarak onları bu akşam mutlu edebiliyorsak, ne mutlu bize. Geçen sene Yaşlılar Haftasında düzenlediğimiz program da aşure yapmıştık. Bu sene ise irmik helvası yaptırdık. Geçtiğimiz yıllarda Huzurevinde mevlit okutmuştuk. Bu insanların geçmişleri için rahmet okutmuştuk. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde de yine Huzurevinde mevlit okutmak istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından İZED tarafından hazırlatılan 500 kişilik İrmik Helvası, Huzurevinde kalan yaşlılara ve davetlilere ikram edildi. Ggece boyunca Huzurevinde kalan yaşlılar ve davetliler oyun havaları eşliğinde eğlendi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07