OYUNCULARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

OYUNCULARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

İnegölspor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Manisaspor karşısında alınan mağlubiyetin sorumlusunun tek bir kişi olmadığını ve yuhalamak yerine oyunculara sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

 

İnegölspor cephesinde,2. Lig Kırmızı Grup 2. haftasında Manisaspor karşısında alınan 3-2´lik mağlubiyetin ardından yapılan açıklamalarda,yediği hatalı goller sonucunda tepki çeken kaleci Tevfik´e sahip çıktı.

 

??YUH´ ÇEKMEK YERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ?

Müsabaka ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Kazandık dediğimiz maçı maalesef kaybettik. Hayırlısı olsun. Grubun en pahalı takımıyla oynadık. Süper Lig tecrübesi olan bir şehir nihayetinde... 2-1 öndeyken bir penaltı kaçırdık. Çok da iyi oynuyorduk ama maalesef o kurtarılan penaltı deyimi yerindeyse Manisaspor´u kendine getirdi. Kalecimiz gerçekten çok hatalı goller yedi ama çok üzüldüğüm bir şey var; maçın bitmesine 5-6 dakika varken kalecimizi seyirci yuhaladı. Biz şampiyon olacaksak, hedefe gideceksek sporcumuzu yuhalayarak bu amaca ulaşamayız. Lig yeni başlamış. Hoca takdir etmiş, 3 kaleciden Tevfik´i seçmiş. Tevfik bizim çocuğumuz gibi. Nihayetinde bizde istemezdik böyle olmasını. Biraz defansın birazda kalecinin hatalarıyla maalesef 3 tane hepsi birbirinden talihsiz goller yedik. Bundan sonraki maçlara bakacağız. Geçen seneyi hatırlayın; ligin bitmesine 5 hafta vardı Şaban hocayı yuhalıyorlardı, küfürler ediliyordu. Ondan sonra Şaban hoca gitti değerli oldu. Bu hocalarda, sporcularda bizim. Bu takımda bizim şehrimizin takımı. Yuh çekmekten ziyade bana göre bu çocuklara sahip çıkmak lazım. Son yıllarda İnegöl böyle heyecanlı maç izlememiştir. 3-1 yapsak karılma noktası olurdu. Ben yine de sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu çocuklarla biz hedefe ulaşacağız. Taraftarın bu takıma sahip çıkması lazım. İnşallah önümüzdeki maçta görevimizi yerine getiririz ve bu haftayı telafi etmiş oluruz. Herkesi takıma destek vermeye davet ediyorum? dedi.

 

MAĞLUBİYETİN SORUMLUSU 1 KİŞİ DEĞİL

Skordan dolayı herkesin üzgün olduğunu belirten İnegölspor Başkanı Eşref Güç ise, ?Kötü oynayıp kaybetsek sıkıntı yok. Böyle bir şey her takımın başına gelebilir. Penaltı gol olmuş olsa 3-1´in arkası da gelebilirdi. Penaltının ardından cesaret geldi ve üzerimize geldiler. 3-4 kere geldiler hepsi de gol oldu. Bizim çok pozisyonumuz vardı. Sağlık olsun. Mağlubiyeti bir kişiye mal etmek doğru değil. Kimi taraftar kaleciyi yuhaladı kimisi sahip çıktı. Bir kişi yüzünden takım mağlup olmaz, bu zincirleme hatalarda kaynaklanan sonuçlardır. Sahip çıkmak lazım. Takımımız güzel takım, biraz sabırlı olmak lazım. Bugün şans faktörü rakipten yanaydı. Penaltı kaçtı. Önümüzdeki AnkaraDemirspor maçında inşallah bunu telafi ederiz? şeklinde konuştu.

 

TELAFİ EDECEĞİZ

Son olarak konuşan İnegölspor Teknik Direktörü Serhat Güller ise, ?Baktığımız zaman 90 dakika bizim adımıza iyi bir oyun oldu. Hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Yeni bir takımız. Zamana ihtiyacımız olduğunu da söylüyoruz ama geçen hafta aldığımız galibiyet bizi bir hayli umutlandırdı ve iyi yolda olduğumuzu göstermişti. Bu maçta da kazanabilirdik. İyi pozisyonlar vardı. Penaltı pozisyonunu başarabilsek 3 olacaktı. Atamadık. Şanssızlık demeyeyim de bir türlü atamadık. Hiç olmayacak pozisyonlardan kalemizde gol gördük. Genel anlamda biz mücadele olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Tecrübeli takımız. İnşallah önümüzdeki maçlarda bunu yapmak için çaba sarf edeceğiz. İyi yoldayız. Tevfik hakkında yorum yapmak istemem. Ama biz taraftarımızı 12. adam olarak gördük. Onlarını desteğini aldık. Futbol kültürü olan bir taraftara sahibiz ki her takıma nasip olmaz. Maçın gidişatına göre düştüğümüz yerden bizi kaldıracak 12. adam gözüyle bakıyoruz. Desteklerini bekliyoruz. Maç bitmeden yapılan olumsuz tezahüratlar mutlaka olumsuz etkiliyor. Bu konulara dikkat etmemiz gerekiyor. Sonuçta bu oyuncularla oynayacağız. Bu kadroyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Aslan gibi hepsi ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Mücadele etmedi diyecek bir oyuncumuz yok. Bugün için şanssız goller yedik. Sağlık olsun? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32