www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Özcan Ayhan, 2020’yi değerlendirdi

Özcan Ayhan, 2020’yi değerlendirdi

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, oda olarak 2020 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

2020 yılının pandemi süreci nedeniyle sıkıntılı geçtiğini aktaran İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; “2020 yılı hiç anmak istemediğimiz bir yıl olarak yerini alacak. İnşallah böyle acıları dünya tekrar yaşamaz. 2020 yılında ne yazık ki bizler de oda olarak 21 yılı aşkın bir süre odamızın Genel Sekreterliğini yapan Kamuran Balkan kardeşimizi kaybettik. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kamuran kardeşimizin ardından Genel Sekreterlik görevine uzun yıllar basın sektöründe hizmet vermiş Cem Taşkıner’i getirdik” dedi.

BİR ÇOK PROGRAMIMIZI İPTAL ETTİK

2020 yılında yapmayı planladıkları bir çok etkinliği koronavirüs önlemleri nedeniyle yapamadıklarını aktaran Ayhan; “Mart ayından itibaren başlayan önlemler sonucunda geleneksel iftar programımızı, fuarların ertelenmesi sonucunda fuar gezilerimizi yapamadık. Her şeyin başı sağlık demiş atalarımız. İnşallah sağlıklı günlerde, bu virüs belasından kurtulacağımız günlerde tekrar bu organizasyonlarımızı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında iftar programlarını iptal etmelerine rağmen erzak dağıtım çalışması yaptıklarını da söyleyen Özcan Ayhan; “Gerek eski mobilyacılarımız gerekse mobilyacı esnafımız içinde belirlediğimiz 200 kişiye 100 TL’lik erzak alışveriş fişi verdik” diye konuştu.

FUAR GEZİLERİ, MEVLİT PROGRAMLARI, ANKET ÇALIŞMASI

2020 yılının ilk ayında yapılan İMOB’a bu yıl da 50 üyeyi götürdüklerini kaydeden Ayhan; “Yurt içi ve yurt dışından pek çok fuar organizasyonuna düzenlediğimiz gezilerle üyelerimizin dünya trendlerini takip etmesini sağlıyoruz. Geçtiğimiz yılda İMOB 2020’de bu geleneği sürdürmüştük. Her Regaip Kandili’nde geleneksel hale getirdiğimiz 22.mevlid programını Sanayi Caminde, yatsı namazı öncesi okunan mevlit ve dualar ile gerçekleştirdik. 2020 Ocak ayı sonunda üyelerimizi daha yakından tanımak ve geleceğe dair yapılacak projelerde mobilyacıların beklentilerine göre hareket edebilmek adına anket formu çalışması başlattık. Üyelerimizden dönüşler devam ediyor” diye konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE UYARILAR

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan şöyle devam etti: “Mart ayında ülkemizde ilk vaka görünmesi ile üyelerimizi bilgilendirme ve virüse karşı uyarılarda bulunmaya başladık. Bunları zaman zaman üyelerimize sms yoluyla, zaman zaman da basın yoluyla ilettik. Bunun yanında devletimizin pandemi sürecinde hayata geçirdiği ekonomik istikrar kalkanından yararlanılması adına da duyurularımızı gerçekleştirdik”

YENİ PROTOKOLLER İMZALADIK

“Üyelerimizin gıda, akaryakıt, sağlık, eğitim, ajans hizmetlerinden indirimli yararlanması için bir çok firma ile protokoller imzaladık. Ekomar AVM, Dört As Petrol, Cihangir Hastanesi, Esentepe Anadolu Hastanesi, Doruk Sağlık Grubu, Bursa Hayat Hastanesi, İlkadım Anaokulu, Uygar Akşam Lisesi, Genç Ajans 2020 yılında protokol imzaladığımız firmalar. İnşallah 2021 yılında yeni firmaları da eklemek istiyoruz”

SÜNGER ZAMMINI ÇÖZME GİRİŞİMLERİ

“Sünger fiyatlarındaki ciddi artış sonrası konuyu Ağaç İşleri Federasyonu’muza ilettik. Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, Ticaret Bakanlığı’na yazı göndererek; sünger hammaddesinin üretilmesi için adımlar atılmasını istedi. Sonrasında Bursa Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel, Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, MOSDER ve İMOTİM ile birlikte Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile Ankara’da bir araya geldik. Sünger zammı başta olmak üzere birçok sektörde yaşanan sorunların çözümü için raporumuzu sunduk”

DOĞALGAZA 1 HAZİRAN’A KADAR GEÇİN

“İTSO Başkanımız Yavuz Uğurdağ ile Bursa Valimiz Yakup Canbolat ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, İnegöl için 1 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olan Katı ve Sıvı Yakıt Yakımı yasağı, İnegöllülerin gerekli şartları yerine getirerek doğalgaz yakımına geçişine süre tanınması maksadıyla 1 Haziran 2021 tarihine ertelenmesini sağladık. Mobilyacılarımız cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamaları için 1 Haziran tarihine kadar mutlaka doğalgaz iç tesisatlarını kurdursunlar”



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29