www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖZDEMİR´DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

ÖZDEMİR´DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti´den belediye başkan adayı olan İşadamı Hakan Özdemir, resmi başvurusunu büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Millet İttifakının İnegöl´de Belediye Başkan adayı olması beklenen İşadamı Hakan Özdemir, İYİ Parti´ye resmi başvurusunu yaptı. Başvuru öncesi İnegöl merkezinde araç konvoyu yaparak turlayan Özdemir, kalabalık bir ekiple geldiği İYİ Parti İlçe Başkanlığında büyük bir coşkuyla karşılandı.

?1 NİSAN´DA HALKIMIZIN EMRİNİYDEYİM?

Parti lokalindeki toplantıda bir konuşma yapan Özdemir, ?Şu dakika itibari ile bismillah diyerek İnegöl Belediye Başkan adaylığına çıkmış bulunuyoruz. Bugüne kadar ticaretimizde nasıl bir hassasiyet, ahlak boyutunda yol aldıysak, bundan sonraki sınavımızın daha önemli olduğunun farkındayım. İnşallah, 1 Nisan itibari ile tamamen emrinizde olacağımızın, İnegöl ile ilgili her noktanın takipçisi olacağıma, sizlerin yüzünü eğdirmeyeceğime söz veriyorum. Bizim bir tek vatanımız var. Burada herhangi bir durum olması durumunda gidecek bir yerimiz yok. Hepimiz bu ülkede yaşamaya mecburuz ve iyi geçinmek durumundayız. İnegöl´de köylü ne ister, şehirli ne ister, esnaf ne ister, iş adamı ne ister, bunların hepsini inceleyen ve kendi içimde irdeleyen bir kardeşinizim. Hep birlikte bu İnegöl´ü yaşanabilir ve Türkiye´de örnek bir ilçe durumuna getirip inşallah il olacağız.? dedi.

---------------------------------------

İyi Parti İnegöl İlçe Teşkilatı´nda düzenlenen basın toplantısına İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, İyi Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ve yönetimi, CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı Eray Soral ve yönetimi, İyi Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ile teşkilat üyeleri katıldı.

31 Mart Akşamı Başkan Olarak Açıklayacağız

Basın toplantısındasın da ilk konuşmayı gerçekleştiren İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı Eray Soral, ?Bugün burada tek bir noktaya değinmek istiyorum. Genel seçimlerden sonra yönetim kurulunu oluşturduğumuzda, teşkilatımız ile birlikte 31 Mart akşamı nihai hedefe ulaşacağımız İnegöl´de iyi belediyeciliği gösterebileceğimiz, iyi bir başkan adayı ile ilerlemek istediğimiz için net bir irade ortaya koyduk. Allaha çok şükür bu süreçte gerek yöneticiler, gerek teşkilatımız, gerek partimize gönül veren üyeler ile birlikte bu günlere geldik. Ben burada bu sözü vermek istiyorum. İnşallah sizlerin isteği ve birlikte çalışarak Hakan Özdemir´i 31 Mart akşamı Başkan olarak açıklayacağız?cümlelerini kullandı

İYİ Parti Ve CHP Birlikte Hareket Edecek

Daha sonra konuşan CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, ? Böyle baktığım zaman CHP ve İYİ Parti hepsi bir arada. Bir bütün olarak bakıyorum. Biz bu süreci başlattığımızdan bugüne kadar ilçe başkanlarımız ile hiçbir problemimiz olmadı. Bugüne kadar açıklamama nedenimiz saygıda kusur etmeyen teşkilatlar olarak genel merkezimizi bekledik. Bizde sağ olsun akşam değerli arkadaşlar geldiler ve sorular sordular. Siz uygun gördünüz bizim için adayınız kardeşimizdir. Hep birlikte inşallah başarıya gideceğimize inanıyorum. Benim sizden ricam şu; önemli olan İnegöl´de birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu olunca aşamayacağımız bir durum yoktu. Hakan kardeşimizi tanıyorum ve burada başaracağına inanıyorum. İyi Parti ve CHP´liler birdir, birlikte hareket edeceğiz ?ifadelerini kullandı.

Bu gidişe dur demeye geliyoruz

İyi Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ise, ?Bugün burada 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile yapmış olduğumuz ittifak kapsamında, ortak olarak belirlemiş olduğumuz belediye başkan adayımız İnegöllü, İnegöl sevdalısı, iş adamı, çok değerli delikanlısı, aynı zamanda gönül insanı, bu işi yapmaya ve bu seçimi almaya hazırlamış Hakan Özdemir beyin aday adaylık müracaatı için burada toplandık. Böyle bir karşılama ile başkan adayımıza ve her iki partimize gösterdiğiniz teveccüh için şükranlarımı sunuyorum. Bu seçim Cumhuriyet tarihinde şimdiye kadar görülmemiş bir seçim yöntemi ile gidilecek. Bir yandan 16 yıldır bu ilçeyi yöneten ama kalkınması ve imarına hak ettiği katkıyı koyamayan, iktidarın beceriksizliği ile geldiğimiz noktada oluşan bir hükümet, parlamentoda çoğunluğu elde edemeyen bir hükümet, koalisyon ortağı ile seçime girmek zorunda kalan bir iktidar ve doğal olarak karşısında yerel seçimde de bu işin önünü kesmek için yapılmış bir millet ittifakı ile karşınızdayız. Sistemin bu hale gelmesi, bu ülkenin demokrasisi açısından önünü tıkayan bir durum. Bu gidişe dur diyecek olan milletimizin bir birini anlaması içinde  hayra vesile olacak bir birliktelik olacak. Bu anlamda da 260 bin nüfusu olan, 188 bin seçmeni olan, 16 mahalle ve 94 köy sahibi Bursa´mızı en büyük ilçesi, Bursa´nın sanayisinin ve mobilyasını dünyaya tanıtan ve ihracat ile katma değer üreten, il olmayı çoktan hak etmiş ama iktidarın seçim oyunları ile bu hakkını vermediği ve kandırdığı bir İnegöl var. Bu kadar üreten, çalışan bir İnegöl maalesef karşılığını alamıyor. Hava kirliliği Bursa´da en yoğun olan ilçe İnegöl. Kanser vakalarının en çok yoğun olduğu yer İnegöl. Bunun tek sebebi hava kirliliğidir. Bu kadar değer üreten bir şehir 16 yıldır AK Parti belediyeciliği ile yönetiliyor. Otopark yok, imarlaşma ile ilgili modernleşme yok. İnegöl büyümüş, devlete ihracat yapan bir ilçe ama kendisine hak ettiği karşılığı alamayan terk edilmiş bir kasaba halinde. Biz bu gidişe dur demek için buradayız. Bu seçimde inşaallah, yaptığımız güç birliğini doğru anlatarak, bu işe kendisini hazırlamış olan başkanımız ile el birliği içerisinde bu ipi göğüsleyeceğiz ve iyi bir belediyecilik ile tanışmak inşallah. İnegöl iyi olacak, İnegöl´ün yüzü gülecek. Bu süreç aslında aday adayı başvurusu ama bizim için birkaç gün içinde adaylığa dönüşecek. Meclis üyelerini de güç birliği yaparak oluşturacağız ve Seçim Koordinasyonunu beraber yürüterek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey´i ve her iki partinin teşkilatlarını da çağırarak seçim startını vereceğiz ? diye konuştu.

Kapılar ardına kadar açık olacak

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan ise, Dava arkadaşlarım dediğim zaman sadece İyi Partililere değil CHP´li arkadaşlara da hitap etmek isterim. Beni milletvekili yaptığınız için teşekkür ederim. Çünkü bütün milletvekilleri yolcudur, siz hancısınız. Beni bir göreve getirdiniz ve haklarınızı karşılamak üzere görevlendirdiniz. . Bunun ötesinde İnegöl´ün trafiği, havası, suyu, tarımı, sanayisi, mobilyası gibi pek çok sorunu var. Biz yola çıktığımızda belki %10 gibi bir rakam ile çktık. Bizim oyumuz bu olsa da borsa değerimiz git gide artıyor. İnsanlar başka partilerden kopup bir arayışa giriyor. Bizde o arayışlara cevap vermek durumundayız. Bu bir stratejik güç birliği. Türkiye´nin hemen hemen tamamında hedefimiz AKP koltuğunu sahiplenmektir. Dolayısı ile bu güç birliği iki partinin seçmenine görev vermiştir. Gerektiği yerde bizim oylarımız onlara, onların oyu bize kullanacaktır. Tabi ki biz İnegöl´de bizi kim yukarıya taşır diye bir araştırma yaptık. Hakan bey dedi ki, İnegöl´e kapı gibi bir aday lazım. Bu kapı diyince aklınıza yanlış bir şey gelmesin. Bizim belediyecilik anlayışımızda kapılar, ardında kadar açık olacaktır. Kapalı kapılar ardından ihale götürmek diye bir şey olmayacak. 1 Nisan´dan sonra çalacak kapı bulamayacaksınız çünkü kapı olmayacak. Ben Hakan beyin böyle hizmet edeceğinden eminim, onun yapacağı hizmetin ileride başka belediyelere de örnek teşkil edeceğinden eminim. Şimdiden kendisini kutluyorum. Önümüzde ki günlerde proje tanıtımında ben aranızda olacağım. Aynı şey CHP temsilcileri bizleri şereflendirdiler. Bizde onların kampanyalarının bir unsuru olacağız. Desteğinizi esirgemeyin. 1 Nisan sabahı uyandığınızda güneş doğacak, bazıları şaka mı bu diyecek ama gerçek olacak?

 

1 Nisan´dan İtibaren Halkımızın Emrindeyiz

Son olara konuşan İyi Parti İnegöl Belediye Başkanı Adayı Hakan Özdemir, ? Öncelikle kendimiz tanıtmak istiyorum. 1972 yılında gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Almanya´da doğan ve 7 yaşından sonra ilk giden bir ailenin torunu olarak orada Almanlaşmasın durumu ile rahmetli babaannemiz 4 torunu alarak Hayriye köyüne dönen ve bizi okutan daha sonra Pendik ve İnegöl Lisesi´nden okudum. Hiç hesapta olmayan böyle bir durum hasıl oldu. Şuanda sanayi üniversitesini dondurduk. 2 aydan bu yana değerli başkanım Ahmet Erozan ağabeyim 4 saat boyunca ince lütuflarda bulunarak ayrıldığımız kendimle dalga geçtiğim bu süreç içerisinde değerli başkanlarım ile saatler geçirdiğimiz, basında çıkması neticesinde İnegöl´ümüzün kıymetli insanları, halkımızın beni çevirmesi, alışverişte, bankalarda kıymetli iş adamlarının gelerek teklifte bulunmaları, sayısız bir şekilde teveccüh nedeniyle kendimizi bu konu ile ilgili gönüllü bir şekilde kabul durumuna geldik. Şuana kadar ben hiç siyaset ile ilgili olmayan bir kardeşinizdim. Şu dakika itibari ile bismillah diyerek İnegöl Belediye Başkan adaylığına çıkmış bulunuyoruz. Bugüne kadar ticaretimizde nasıl bir hassasiyet, ahlak boyutunda yol aldıysak, bundan sonraki sınavımzın daha önemli olduğunun farkındayım. İnşallah, 1 Nisan itibari ile tamamen emrinizde olacağımızın, İnegöl ile ilgili her noktanın takipçisi olacağıma, sizlerin yüzünü eğdirmeyeceğime söz veriyorum. Bizim bir tek vatanımız var. Burada herhangi bir durum olması durumunda gidecek bir yerimiz yok. Hepimiz bu ülkede yaşamaya mecburuz ve iyi geçinmek durumundayız. İnegöl´de bir insan ne ister sözünü bilen biriyim. Köylü ne ister, şehirli ne ister, esnaf ne ister, iş adamı ne ister. Bunların hepsini inceleyen ve kendi içimde irgeleyen bir kardeşinizim. Hep birlikte bu İnegöl´ü yaşanabilir ve Türkiye´de örnek bir ileç durumuna getirip inşallah il olacağız. Katılımlarınız için sonsuz teşekkür ediyorum. İnegöl için, İnegöllüler için biz hazırız, sizler hazır mısınız. Bende sizlere karşı hiçbir zaman, bir soru sordurmadan, bir kişiliğin ve yaşanabilir bir kentin ne istediğini sizden önce yaparak yolumuza hızlı bir şekilde devam edeceğiz ? dedi.

Haber ve Fotoğraf :Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25