www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Özdilek Engelleri Aştı

Özdilek Engelleri Aştı

Özdilek Alışveriş Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü´nde özel çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Özdilek Alışveriş Merkezi ile Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde down sendromlu öğrenciler alışveriş merkezinde bir saat boyunda farklı reyonlarda çalışarak, alışverişe gelen vatandaşlara hizmet ettiler.

 

Dün Özdilek Alışveriş Merkezinde saat 10.00-11.00 arasında paketlemeden manav bölümüne, fırından tezgâh düzenlemeye kadar farklı alanlarda çalışan down sendromlu öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününü farklı kutladılar. Reyonlarda çalıştıktan sonra öğrenciler, alışveriş merkezinin oyun parkında gönüllerince eğlendiler.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Uzmanı Selma Karakafa, ?Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinden gelmekteyiz. Ziyaret sebebimiz Dünya Down Sendromlular Günü olması. Down sendromlu insanlarda bu farkındalığın 21 Mart gününde olmasının nedeni ise, yine kendileri kadar özel. 21´nci kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Bugünün down sendromlu bireylerle toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda down sendromlu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek ve yaşamın her alanına dâhil etmek, kaynaştırmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Her şeyden önce down sendromlubireylere karşı geliştirilen önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırma ve onların sosyal yaşamda diğer insanlarla beraber ayrıştırılmadan yaşamlarını sürdürme yükümlülüğümüz var. Dünya Down Sendromu Günü bu farkındalığı oluşturmak bakımından büyük önem taşımaktadır. Biz kurumumuzda ki öğretmen arkadaşlarımla, bu farkındalığı oluşturmak adına sizlerin aracılığı ile tüm insanlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kurumumuzda toplam 380 öğrenci olup, bunların 40´a yakını down sendromlu çocuklarımız oluşturmaktadır. Çocuklarımız ve aileleri ile sizlerin de bize göstermiş olduğunuz ilgi ve katkılarla en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz. Bize sağladığınız katkılardan dolayı sizlere özel olarak teşekkür ediyoruz. Tekrar tüm halkımızı farkındalık yaratmaya bekliyoruz? dedi.

 

Öğrenci velisi Sevcan Kaptan´ın okuduğu ?Ben Bir Anneyim´ şiirinin ardından bir açıklama yapan İnegöl Özdilek AVM İşletme Müdürü Halil İbrahim Demircan, bu farkındalık gününde Özdilek olarak amaçlarının down sendromlu çocuklarla güzel bir gün geçirmek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19