ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Özel Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´nde destek eğitim gören işitme problemli, hafif düzey öğrenme yetersizliği ve özgül öğrenme güçlüğüne sahip öğrenciler, sosyal faaliyet etkinlikleri kapsamında özel bir hafta geçirdiler.

 

Engelli öğrenciler, sinema günü etkinliği ileyaş seviyelerine uygun animasyon filmler ile buluşup, sinema ortamındaki gibi sessiz şekilde film izleyerek yorumlarını fikir alışverişi yaparak çekinmeden dile getirdiler.

El kuklası etkinliğiyle, öğrencilerin el-göz koordinasyonunun gelişmesi, ortak bir ürün ortaya çıkarma ve oluşturulan kuklalarla kısa senaryolar kurgulayarak kuklalarını oynatma fırsatı buldular.

Tiyatro etkinliği ile de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile çocuklar tiyatro ile buluşturularak keyifli bir zaman geçirdiler.

?KALP PERDESİNİ AÇAN SANAT?

Programlar ile ilgili bilgiler veren kurum Rehber Öğretmeni Zeynep Emirler, ?Tiyatro insanla birlikte doğmuş bir sanat türüdür. Kalp perdesini açan bir sanattır. Gönüller arasında bağ kurandır. Bu güzellikler nedeniyle gönüllerin bağ kurması, çocuklarımızın iletişiminin güçlendirilmesi, toplum kültürünün aynası olması açısından Atlas Kukla ile el birliği verip 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü´nde çocuklarımız tiyatro ile buluşturulup bu güzel gün kutlandı? dedi.

AMACIMIZ YERİNİ BULDU

Özel Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü İlyas Paşaoğlu ise, ?Öğrencilerimizin sosyal etkinlikler içinde kendilerini bulmaları, akademik başarılarını güdüleyici ve sosyal ortamda da kendilerini iyi ifade edebilmelerini amaçlamıştır. Bu amacımız da yerini buldu? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54