www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Özel Çocuklardan Akça´ya Ziyaret

Özel Çocuklardan Akça´ya Ziyaret

İnegöl´de faaliyet gösteren Özel Rehabilitasyon Merkezleri, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısı ile Kaymakam Ali Akça´yı makamında ziyaret ettiler.

Kaymakam Ali Akça, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü münasebetiyle İnegöl´de faaliyet gösteren özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören minik öğrencileri ağırladı. Akça, down sendromlu insanların kötülük yapma yetisinin bulunmadığını belirterek; ?Toplumumuzun down sendromlu insanlarımızdan öğreneceği çok şey var? dedi.

 

KÖTÜLÜK YAPMA YETİLERİ YOK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, ?21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık gününü ve 21 Mart Nevruz bayramını aynı anda kutluyoruz. Down Sendromlular gününün Nevruz gününe denk gelmesi güzel bir uyuşma olmuş. 21 Mart insanlarımızın gözünde baharın müjdecisi ve tabiatın uyanması olarak anılıyor. Down sendromlular ile ilgili olarak da toplumun farkındalığının uyanması temennisinde bulunuyoruz. Down sendromlu çocuklarımızda kötülük yapma yetisi yoktur. Bu çok güzel bir yetenek? Yalan söylemeyi beceremiyorlar. Her insanda olması gereken özellikler bu çocuklarda yaratılıştan itibaren bulunuyor. Toplumumuzun down sendromlu insanlarımızdan öğreneceği çok şey var? şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Akça, ayrıca hem devletin hem de STK´ların ve özel kuruluşların günümüzde engelli bireylere yardımcı, onları hayata kazandırmak amacıyla önemli girişimlerde bulunduklarını belirterek özel bireylerin topluma entegre bir yaşam sürmeleri için yapılan çalışmalara her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini ifade etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19