(ÖZEL) İneklerinin sütünü yanan hayvan damından başka yerde sağamıyor

(ÖZEL) İneklerinin sütünü yanan hayvan damından başka yerde sağamıyor

(ÖZEL) İneklerinin sütünü yanan hayvan damından başka yerde sağamıyor

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz Pazar günü çıkan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın sırasında, köylerden Kemel’de hayvancılık yapan Ali Tüfekçi’nin büyükbaş hayvan damı da yandı. İneklerinin sütünü alışkın oldukları hayvan damından başka bir yerde sağamadığını söyleyen Tüfekçi, sabah saatlerinde hayvanlarını yanan dama getirerek, burada süt sağma işlemini gerçekleştirdi.
Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz’da başlayan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Yangına havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle müdahale edildi. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. 8 köyün etkilendiği kontrol altına alınan yangın sonrası, köylerde hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Yangın sırasında tedbir amaçlı boşaltılan 6 köydeki vatandaşlar evlerine dönerken, gündelik işlerini de yapmaya başladılar. Yangından etkilenen köyler arasında yer alan Kemel köyünde hayvancılık ve çiftçilik yapan Ali Tüfekçi’nin 10 tane büyükbaş hayvanının bulunduğu damı da yanarak kullanılamaz hale geldi ve damın çatısı da çöktü.
Ali Tüfekçi ise, hayvanlarının sütünü alışkın oldukları damdan başka bir yerde sağamıyor. Sabah saatlerinde hayvanlarını yanan dama getirerek burada süt sağma işlemini gerçekleştiren Tüfekçi, "10 tane ineğimiz var. 10 tane de keçimiz vardı ama 5 tanesi kayboldu ya da yandı. Geriye dönmediler. Yangında samanlarımız, damımız yandı. Arpa vardı bir kısmı yandı. 10 dönüm biçilecek yerim vardı, orası da yandı. Yangında ineklerimizde telef olan yok. Kurtardık ineklerimizi. İneklerimiz yanan bu hayvan damımıza alışkın, komşunun yerinde ineklerimizi sağamadık. O yüzden alışkın oldukları bu hayvan damımızda sütlerini sağıyoruz. Bugün de geldik, hayvan damımızda sütlerimizi sağdık. Temizlik yaptık. Damımızın üstünü de zamanla yapacağız. Devletimizin yetkilileri de yardıma geliyor" dedi.


  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32