www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Özel İşçilere SİFEP Eğitimi

Özel İşçilere SİFEP Eğitimi

İnegöl´de mobilya ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilen hafif düzeydeki zihinsel engelli öğrencilere yönelik ?Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitim Projesi? (SİFEP) eğitimleri veriliyor.

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nin hafif düzey zihinsel engelli öğrencileri, İnegöl mobilya ve tekstil sanayinde gösterdikleri çalışma performansıyla ekonomiye katkıda bulunuyorlar.

Hem maaş hem de Sosyal Güvenlik Hizmeti alan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nin 30 özel öğrencisi, İnegöl´de 12 ayrı firmada alın teri döküyor.

KAPSAMLI BİLGİ SAHİBİ OLMALARI HEDEFLENİYOR

?Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP)? kapsamında özel öğrencilerin çalıştıkları işyerlerindeki personele eğitimler verilmeye başlandı.Ada Koltuk´ta düzenlenen eğitimde konuşan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, ?İlçemizdeki 12 farklı sanayi kuruluşuna yerleştirilen ve Özel Eğitim Kanunu´nun çırak öğrencilere verdiği haklardan yararlanan 30 özel öğrencimiz beceri eğitimlerine devam etmektedirler. 8´i kız, 22´si erkek olan bu özel eğitim öğrencilerimizin ilçemiz sanayi işyerlerinde sürdürmekte oldukları uygulamalı beceri eğitimlerinde, işyerlerinde çalışan personelin öğrencilere yönelik olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlayarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve beceri eğitimleri sürecinde özel eğitim öğrencilerinin karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflerine yönelik olarak okulumuz öğrencilerinden sorumlu sanayi işyerlerindeki personele farkındalık eğitimi verilmesi amacıyla planladığımız ?Sanayi işyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP)´ kapsamında son eğitim çalışmamızı Ada Koltuk´ta gerçekleştiriyoruz. Projenin eğitim çalışmaları sürecinde; sanayi işyerlerinde uygulamalı beceri eğitimlerini sürdürmekte olan okulumuz öğrencilerine rehberlik eden yönetici, ustabaşı, usta, operatör ve benzeri personellerin;özel eğitim öğrencilerinin özellikleri ve nasıl davranılması gerektiği, özel eğitim öğrencilerine mesleki beceri eğitimi nasıl verilmelidir, işyerinde öğrenciden kaynaklanan davranış sorunları nasıl çözümlenmelidir konularında kapsamlı bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Geçtiğimiz 2 haftalık süreçte proje kapsamında Nills Mobilya´da 30, Kale Tekstil´de 30 ve NDesign Mobilya´da 21 çalışan olmak üzere toplam 81 personele okulumuz SİFEP ekibi üyesi Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Debre ve Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Öğretmeni Ali Akkoç tarafından farkındalık eğitimi verilmiştir. Projenin onay sürecinde desteklerini esirgemeyen özel eğitimden sorumlu Şube Müdürümüz Orhan Çelıkve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´a teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Projenin dördüncü eğitim çalışmasında bizleri misafir eden Ada Koltuk Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Malkaç ve diğer firma yetkilileri ile tüm çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

ÇOK AZİMLİLER VE İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYORLAR

MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı ve Ada Koltuk Firması Sahibi Halil Malkaç ise, ?Özel öğrencilerimizin ancak aileleri bu durumu bilebilirler. Özürlü olan bir çocukla yaşamak oldukça meşakkatli bir iş. Bizde çorbada bir tuzumuz olsun istedik. Özel öğrencilerimize topluma kazandırmak ve onlarla olabilmek istedik. Onlara toplumun bir bireyi olduğunu hissettirmek adına böyle bir projede yer aldık. Bizim firmamızda 3 öğrencimiz var. Biz o özel öğrencilerden memnunuz. İşlerini gayet severek ve güzel bir şekilde yapıyorlar. Çok azimliler? şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN SAYISI ARTMALI

İnegöl´de 30 özel öğrencinin çalıştığını aktaran Malkaç, ?İnşallah bu çalışan özel öğrencilerimizin çalışan sayısının artmasını diliyorum. Diğer işadamlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Onların da bu konuda katkı sunmasını istiyoruz. Kesinlikle memnun kalacaklardır özel çocuklarımızdan? diye konuştu.

İŞİME DEVAM EDECEĞİM

Mobilya firmasında çalışan özel öğrenci Yasemin Deli, işini çok sevdiğini söyleyerek, okulda eğitim öğretim döneminin tamamen bitmesiyle de bu işe devam edeceğini söyledi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25