Özel Annelere Özel Kutlama

Özel Annelere Özel Kutlama

Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin geleneksel hale getirdiği anneler günü etkinliğini dün Mehter Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa katılan engelliler ve aileleri doyasıya eğlendiler.

Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, geleneksel hale getirdiği anneler günü etkinliğini dün Mehter Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Engelli ailelerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile AK Parti ve CHP Kadın Kolları da katıldı.

GERÇEK ANNELER SİZLERSİNİZ

Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Sibel Yılmaz’ın kısa selamlama konuşmasıyla başlayan anneler günü eğlencesinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Ben sizlerin ne kadar önemli olduğunuzu biliyorum. Çünkü 11 yıl ben de engelli öğrencilerle hem öğretmen hem müdür yardımcısı, hem de idareci olarak engelli öğrenciler için çalıştım. Bugün bende kendimi sizlerden biri olarak görüyorum. Çok zor bir şey olduğunu biliyorum, ancak bu zorluğun mükâfatının da çok güzel olduğunu biliyorum. Bugün çok şanslısınız. Çocuklarınızı okullara, rehabilitasyonlara gönderme şansınız var. İnşallah çocuklarınızı gönderdiğiniz rehabilitasyonun adı gibi, bu çocuklar sizin ümit ışığınız olsun. Ben sizlerin yanında biraz eziliyorum. Yaptıklarınızı görünce, ben hiçbir şey yapmadığımız, çeyrek anne olduğumu düşünüyorum. Gerçek anneler sizlersiniz” dedi.

ENGELLİ OLMAK KUSUR DEĞİLDİR

Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emirhan Yılmaz ise; engelli olmanın bir kusur olmadığını ifade ederek; “Engelli olmak yaradılışın bir gerçeğidir. Kusur olan engelleri kabullenmektir. Kusur olan yavrularımızın önündeki engelleri kaldırmamaktır. Kusur olan onlara gerekli ve yeterli eğitimi verip hayata hazırlamamaktır. Onları bağımsız yaşayabilecek, en azından kendi yaşamsal ihtiyaçlarını giderebilecek halde eğitememektir. Engelli insanların bir de ebeveynleri vardır ki, onların da toplum olarak desteğe ihtiyacı vardır. Engelli ebeveyni olmak ayıp değildir. Onları toplum olarak bu şekilde kabullenip bağrımıza basmalıyız. Onları hayatın hiçbir yerinde dışlamamalıyız. O çocuğu da kendi çocuğumuz gibi görmeliyiz” diye konuştu.

Ümit Işığı rehabilitasyon merkezi olarak 4’üncü yılını tamamladıklarını da vurgulayan Müdür Yılmaz, şöyle devam etti: “Engelli çocuklarımıza umut ışıklarını saçmaya, onların hayatı sevmelerine ve bağımsız birer birey olarak yaşayabilmelerine gayret ediyoruz. Bu hususta gecemiz ve gündüzümüz yoktur. Çocuklarımıza yararlı olabilmek, onları hayata hazırlayabilmek için yapabileceklerimizde yorgunluğumuz ve bıkkınlığımız olamaz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Anneler günümüze geçtiğimiz yıl 300 kadar annemiz ve anne adayları katılmıştı. Görülüyor ki bu yılki katılım daha fazladır. Annelerimizin bu ilgisi bizlere daha çok çalışmak, başarımızı katlamak için şevk ve heyecan veriyor.”

Yapılan konuşmaların ardından da, Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören iki engelli çocuğun annesine tüm anneler adına çiçek takdim edildi. Program, engelli çocukların ve ailelerinin müzik eşliğinde eğlencesi ile devam etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07