Özel Çocuklardan Özel Sergi

Özel Çocuklardan Özel Sergi

Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında eğitim gören otistik ve görme engelli öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar, İnegöl AVM sergi salonunda gösterime sunuldu.

Okulun özel eğitim sınıfında eğitim gören 11 öğrenci tarafından hazırlanan resimler, el işleri ve birbirinden güzel eserlerin bulunduğu sergi, dün Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün de katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

BU SERGİ ENGELLİLERİN DE GÜZEL İŞLER YAPABİLDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR

Açılışta konuşan Okul Müdürü Özgür Gümüş, sergiye verilen ‘Sihirli Eller Sergisi’ isminin sergi gezildiğinde daha büyük bir anlam kazandığını belirterek; “Neden sihirli eller dediğimizi, sergimizi gezince daha iyi anlayacaksınız. Bilindiği üzere 10-16 Mayıs tarihleri arası engelliler haftası olarak kutlanıyor. Özellikle de bu sergimizi bu haftaya denk getirmek istedik. Buradaki çalışmaların tamamı, okulumuz bünyesinde bulunan 4 otistik, 7 de görme engelli öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşmaktadır. Hiçbir zaman, bedensel engel insanların bir şeyleri başarmasına engel değildir. İnsanların bir şeyler başarmasına tek engel, yine biz insanlarız. Eğitim verildiğinde bedensel engelli vatandaşların da çok güzel işler başardığının güzel bir kanıtıdır bu sergi” dedi.

BU ESERLERİ BİRÇOK SAĞLIKLI İNSAN YAPAMIYOR

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, Kaymakam Aziz İnci’nin başka bir toplantısı olduğundan sergi açılışına katılamadığını ifade ederek; “Engelli öğrencilerimizin böyle bir çalışmaya girmiş olması memnuniyet verici. Çünkü bundan 8-10 yıl önce bu öğrencilerimizin okuyabileceği ne bir okul, ne bir sınıf ne de bir rehabilitasyon merkezi vardı. Ama bu gün bu kapsamda İnegöl birçok güzelliklere kavuştu. Daha önce İnegöl’de 15-20, en fazla 40 kadar engelli insanımız vardır diye hesap yaparken, bugün ilçe RAM’a baktığımız zaman bin 500 kişinin başvurduğunu görüyoruz. Onu da ele aldığımızda, demek ki birçok engelli insanımız ortaya çıktı, eğitim görüyor, kendisini yeniliyor ve insanlığa hizmet etmeye çalışıyor. Karşıdan bakıldığında güzel güzel eserler ortaya çıkmış. Bunlar yapmak çok önemli. Birçok sağlıklı insan böyle güzel resim yapamayabilir. Ama bu öğrencilerimiz bu derece eğitilmiş ve topluma kazandırılmış” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış töreni kurdele kesimi ile devam ederken, eserlerin mimarı minik öğrenciler de katılımcılara çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24